Η υψηλή τέχνη του να δωρίζεις εμπειρίες και όχι αντικείμενα


Κασκόλ, τσάντα ή, αν φτάσουν τα χρήματα, ένα νέο smartphone; Η επιλογή του δώρου για την καλή σου δεν είναι απλή υπόθεση πάντα. Άσε που μπορεί και να τα τινάξει όλα στον αέρα. Αν πάλι ψάχνεις δώρο για κάποιο άλλο αγαπημένο πρόσωπο, αλλά και για εκείνη, καλό θα ήταν, αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά, να σκεφτείς κάτι εναλλακτικό για φέτος.

Το έχει πει και η επιστήμη, ότι τα βιωματικά δώρα μπορούν να φέρουν μεγαλύτερη χαρά σε ένα άτομο, από τα παραδοσιακά δώρα, ακόμη και αν είναι πολύ εξεζητημένα. Άσε στην άκρη, λοιπόν, τα τετριμμένα και κάνε ένα ξεχωριστό δώρο που θα θυμάται για πολύ καιρό.

 

Παρακάτω θα δεις έξι τέτοιες εναλλακτικές προτάσεις για να πάρεις ιδέες, αν δεν έχεις πάρει ήδη δώρο.

Μάθημα / σεμινάριο
Τι πιο ωραίο δώρο από το να πληρώσεις μια συνδρομή για κάποιο μάθημα είτε ξένης γλώσσας είτε κάποιου σεμιναρίου. Από μαθήματα μουσικής, ζωγραφικής, χειροτεχνιών και άλλων αντικειμένων που ξέρεις ότι την ενδιαφέρουν. Ένα δώρο με διάρκεια, που θα προσφέρει γνώση και πολλές ευχάριστες και δημιουργικές ώρες.

Εισιτήρια για συναυλία / θέατρο

Μέρες που είναι παίζουν συνέχεια πάρτι, θεατρικές παραστάσεις και αρκετά live στην πόλη. Αν έχεις ακούσει για κάποιο απ’ αυτά που ενδιαφέρεται να πάει αλλά δεν φρόντισε ή δεν είχε τη δυνατότητα να πάρει εισιτήριο, αγόρασε το εσύ για δώρο. Σίγουρα θα το εκτιμήσει και θα το ευχαριστηθεί περισσότερο από μια θήκη για το smartphone που μπορεί να πάρει και μόνος του.

Ταξίδι
Μια ολιγοήμερη απόδραση με τους φίλους ή την οικογένειά σου, ειδικά αν τα έξοδα είναι πληρωμένα από σένα, είναι ένα δώρο που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο. Αλλά ακόμη και αν δεν έχεις τα φράγκα να πληρώσεις ολόκληρο ταξίδι, έχε κατά νου ότι στο AirBnb υπάρχει εδώ και καιρό το Experiences, το πρόγραμμα που προσφέρει ξεναγήσεις από ντόπιους. Έτσι, είτε επιλέξεις το πιο κοντινό Λονδίνο είτε κάτι πιο μακρινό όπως το Σαν Φρανσίσκο, θα δεις τα καλύτερα μέρη, από εκείνους που τα γνωρίζουν σαν την παλάμη του χεριού τους.

Δείπνο στο σινεμά
Στην Αθήνα υπάρχουν κάποιες – λίγες βέβαια- επιλογές για ένα δείπνο μετά ταινίας και μάλιστα στη μεγάλη οθόνη και όχι αυτή του σπιτιού σου. Πάρε λοιπόν το ταίρι σου και απολαύστε ένα υπέροχο δείπνο ενώ θα βλέπετε κάποια από τις ολοκαίνουργιες ταινίες, που βγαίνουν αυτές τις μέρες στους κινηματογράφους.

Μαγειρέψτε στο σπίτι
Αν η μαγειρική δεν είναι το φετίχ σου αλλά θες να εντυπωσιάσεις την καλή σου και να της δείξεις πόσο θες και εσύ να συνεισφέρεις στο σπίτι, τότε πάρτην να κάνετε μαζί ένα μάθημα μαγειρικής. Οκ, αυτό μπορεί να είναι πιο πολύ για σένα, αλλά σίγουρα εκείνη θα το εκτιμήσει και θα ευχαριστηθεί την όλη εμπειρία. Είναι και πολύ bonding, να τα λέμε και αυτά.

Μασάζ
Ανεκτίμητο δώρο σίγουρα. Ειδικά μετά από ένα κουραστικό διάστημα μετά τις τελευταίες διακοπές, που πιθανότατα ήταν καλοκαίρι, ένα καλό, χαλαρωτικό μασάζ είναι ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ