Αλβανία: Ένταση στη Χειμάρρα – Σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων


Σε εκλογικό θρίλερ εξελίσσεται η μάχη μεταξύ του Γκόρο και του Μπελέρη για την Χιμάρα. Ο ομογενής υποψήφιος Δήμαρχος, Φρέντι Μπελέρης, παραμένει στις φυλακές των Τιράνων, από την Παρασκευή (12/5) όπου συνελήφθη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων, ωστόσο, φαίνεται πως αυτή η σύλληψη, όπως και εκείνη του συνεργάτη του Περικλή Κοκαβέση αλλά και ενός ακόμα ομογενούς υποψήφιου δημάρχου, είναι ένα οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης Ράμα.

Η καταμέτρηση των ψήφων έχει σταματήσει χωρίς κανέναν λόγο απλά και μόνο επειδή οι κάλπες που αναμένεται να ανοιχτούν τώρα προέρχονται από περιοχές όπου η επικράτηση Μπελέρη είναι συντριπτική παραδοσιακά.

Στο σημείο επικρατεί μεγάλη φόρτιση και οι αντιπρόσωποι του συνδυασμού του Φρέντι Μπελέρη έχουν παραμείνει εκεί όλοι τη νύχτα έτσι ώστε να αποφευχθούν παρατυπίες κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης.

Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα himara.gr, η συμμετοχή στις εκλογές ήταν μεγάλη.

Αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται και από την κάλπη με τους δύο υποψηφίους να παίρνουν από 50% των ψήφων και με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων να βρίσκεται στο 62%. Η διαδικασία καταμέτρησης ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 Ε.Τ. του διευρυμένου δήμου, μεταφέρθηκαν σε ενιαίο χώρο στο κέντρο της Χιμάρας.

Μήνυμα Μπελέρη από τη φυλακή

«Τώρα είναι η ώρα!! Σας χρειάζομαι όλους δίπλα μου!! Κανείς να μην λείψει από τις κάλπες στις 14 Μάϊου!! Όλοι είμαστε ΕΝΑ και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την υποστήριξη, την αγάπη σας και την συμπαράσταση σας!! Όλοι μαζί για την αλλαγή!! Για το καλύτερο μέλλον του τόπου μας!!».

Παρέμβαση των ΗΠΑ ζητούν οι υποστηρικτές του Μπελέρη

Την παρέμβαση των ΗΠΑ για την απελευθέρωση του Μπελέρη ζητούν με κοινή επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υφυπουργό Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων, Γκάμπριελ Εσκομπάρ, οι ελληνοαμερικανικές οργανώσεις Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), η ΑΧΕΠΑ, ο Άντι Μάνατος, το AHI, το HALC, η Χιακή Ομοσπονδία, το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο και η Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής. Στην επιστολή τους, τα ηγετικά μέλη της ομογένειας εκφράζουν την ανησυχία τους για τη μεταχείρισης της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και επισημαίνουν ότι «η Ουάσιγκτον θα πρέπει να έχει μια πολιτική μηδενικής ανοχής για οποιαδήποτε δημοκρατική οπισθοδρόμηση στα Δυτικά Βαλκάνια με δεδομένο ότι η Ρωσία συνεχίζει τις προσπάθειες για την αποσταθεροποίηση της περιοχής, ιδιαίτερα μετά την εισβολή στην Ουκρανία».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ