Μυστήριο με έντονη μυρωδιά γκαζιού – Αναστατώθηκαν περιοχές της Αθήνας


Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι και τηλεφώνησαν αναστατωμένοι στην Πυροσβεστική προκειμένου να διαπιστωθεί τι συνέβη.

Έντονη μυρωδιά γκαζιού αναστάτωσε κατοίκους περιοχών του νομού Αττικής. Συγκεκριμένα στο κέντρο από τις παρυφές του Γαλατσίου μέχρι την Κυψέλη, στα νότια στη Γλυφάδα, αλλά και στα βόρεια προάστια στη Φιλοθέη, η οσμή ήταν τόσο έντονη που αρκετοί πήραν τηλέφωνο την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας διανομής αερίου, η μυρωδιά δεν οφείλεται στο δίκτυό της. Όπως λέει η εταιρεία, μετά από ελέγχους που διεξήχθησαν, δεν προκύπτει διαρροή αερίου. Οι κάτοικοι, ωστόσο, επιμένουν ότι, τουλάχιστον από το απόγευμα της Τρίτης (16/05) η έντονη οσμή υπήρχε σε πολλές περιοχές, και ειδικά στα νότια προάστια της Αττικής, αλλά και προς τα βόρεια – έφτανε μέχρι τη Φιλοθέη. Υπήρξαν κλήσεις και στην Πολιτική Προστασία προκειμένου να διαπιστωθεί.

Πού μπορεί να οφείλεται η μυρωδιά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φάνη Καραμπατσάκη για το OPEN, μία πιθανότητα είναι η μυρωδιά να οφείλεται σε λύματα και να προκύπτει από την άνοδο της θερμοκρασίας. Άλλοι κάνουν λόγο για περιβαλλοντική αντιστροφή- ότι, δηλαδή, συγκεκριμένες αέριες μάζες εγκλωβίζονται και δημιουργούν αυτή την ατμόσφαιρα και αυτή τη μυρωδιά.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ