Ρίκα Διαλυνά: Παραλίγο να τη δολοφονήσουν για να τη ληστέψουν – Συγκλονίζει η ηθοποιός


Η Ρίκα Διαλυνά έζησε τον απόλυτο εφιάλτη που της άλλαξε τη ζωή και την έκανε να αφήσει την Αθήνα και να πάει μόνιμα στην Κρήτη δίπλα στην κόρη της.

Η εμβληματική ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και μίλησε για τον εφιάλτη που έζησε πριν τρία χρόνια όταν συνάντησε από κοντά τον παραλίγο στραγγαλιστή της.

Η Ρίκα Διαλυνά βρισκόταν σε διαδικασία μετακόμισης από το διαμέρισμά της στο Παλιό Φάληρο έχοντας πρώτα απολύσει την οικιακή της βοηθό λόγω της πώλησης της οικείας της. Επειδή ζούσε μόνη της στο διαμέρισμα αποτέλεσε στόχο κακοποιών, οι οποίοι θεωρούσαν ότι η ηθοποιός κρατούσε χρήματα από την πώληση. Είχαν στήσει λοιπόν καρτέρι στην είσοδο της πολυκατοικίας έχοντας ως στόχο να τη ληστέψουν μέχρι και να τη δολοφονήσουν.

Η Ρίκα Διαλυνά εξομολογήθηκε στον δημοσιογράφο της εφημερίδας τα όσα είχε βιώσει

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα με είχε στραγγαλίσει, θα είχε πετάξει το άψυχο κορμί μου στο σπίτι, θα είχε κλειδώσει την πόρτα και θα με βρίσκατε μετά από μέρες. Ποτέ δε θα μπορούσα να φανταστώ ότι ένας συμπαθής και καθωσπρέπει κύριος-αυτή την εντύπωση μου έδωσε όταν τον πρωτοσυνάντησα – θα ήταν ο παρ’ ολίγον δολοφόνος μου.

Ήταν πρωί όταν μπήκα στην είσοδο της πολυκατοικίας μου συναντώντας έναν συμπαθητικό, νεαρό άνδρα. Παραξενεύτηκα που η πόρτα της πολυκατοικίας ήταν ανοιχτή και, πριν προλάβω να ρωτήσω τι συμβαίνει, μου εξήγησε ότι είναι ο συντηρητής του ασανσέρ, το οποίο είχε βλάβη. Δεδομένου ότι έμενα στον έβδομο όροφο, αναστατώθηκα και ρώτησα πώς θα ανέβαινα τόσα σκαλοπάτια.

Με άνεση επαγγελματία με καθησύχασε, λέγοντάς μου ότι θα κάνει μια γρήγορη τροποποίηση στο ασανσέρ για να με εξυπηρετήσει. Με μια γρήγορη κίνηση επανέφερε έναν μικρό μοχλό –που βρισκόταν στο επάνω μέρος της πόρτας του ασανσέρ και προεξείχε- στη θέση του και προθυμοποιήθηκε να με συνοδέψει στον όροφό μου θέλοντας -όπως μου δήλωσε- να αποτρέψει κάθε πιθανότητα να εγκλωβιστώ μέσα σε αυτό, αν κάτι πάει λάθος. Δεν υποψιάστηκα το παραμικρό. Αντιθέτως, βρήκα την πράξη του εξαιρετικά ευγενική. Όταν βγήκα από τον ανελκυστήρα, με ακολούθησε. Δεν έδωσα σημασία, διότι θεώρησα, όπως ήταν λογικό, ότι θα έκανε κάποιες επιδιορθώσεις.

Ενώ, όμως, άνοιγα την πόρτα του διαμερίσματός μου, διαπίστωσα ότι με ακολούθησε στο εσωτερικό του, αιφνιδιάζοντάς με και λέγοντάς μου ότι έχω διαρροή ρεύματος στην κουζίνα. Ήταν τόσο γρήγορο το πρόσχημα που επικαλέστηκε, που προς στιγμήν με έπεισε. Και αντί να φωνάξω -όπως θα έπρεπε-, τον ρώτησα τι σημαίνει διαρροή ρεύματος και πού μπορεί να εντοπίζεται. Ξάφνου άνοιξε η πόρτα του απέναντι διαμερίσματος.

Ήταν ο γείτονάς μου, ο κύριος Χρήστος, τον οποίο και ρώτησα αν έχει κι εκείνος διαρροή ρεύματος. Μου είπε πως δεν ξέρει τι είναι αυτό και δεν έχει κανένα τέτοιο πρόβλημα, μιλώντας ταυτόχρονα με τον υποτιθέμενο συντηρητή ανελκυστήρα. Με το που έφυγε ο γείτονας και κλείνοντας την πόρτα του διαμερίσματός μου διαπίστωσα ότι τα κλειδιά που είχα τοποθετήσει πίσω από την πόρτα δεν βρίσκονταν στη θέση τους.

Πριν προλάβω να σκεφτώ τι ακριβώς συμβαίνει, άκουσα τον κακοποιό -που εισέβαλε στο διαμέρισμά μου- να ουρλιάζει: “Είναι άδειο το διαμέρισμα; Είναι άδειο, άδειο;” Κάνοντας μια κίνηση με τις δύο παλάμες του όπως στύβουμε δυνατά μια πετσέτα στα χέρια μας (πράξη στραγγαλισμού), προσπάθησε να με τρομοκρατήσει πέφτοντας καταπάνω μου. Έχασα τη γη κάτω απ’ τα πόδια μου, άρχισα να τρέμω. Δεν ξέρω τι του προκάλεσε η κατάστασή μου, αλλά χωρίς να με κοιτάξει, άρχισε να τρέχει προς τις σκάλες!

Ήμουν τόσο σοκαρισμένη, που δεν μπόρεσα ούτε καν να καλέσω την Αστυνομία. Ήμουν τόσο αναστατωμένη, που προτίμησα να φύγω το συντομότερο και να μην ξαναγυρίσω πίσω. Ο επίδοξος δολοφόνος μου, που σίγουρα αποτελούσε μέλος σπείρας που προφανώς είχε πληροφορηθεί ότι έμενα ολομόναχη στο διαμέρισμά μου μετά τον θάνατο του συζύγου μου, ενδεχομένως να πίστευε ότι διατηρούσα τιμαλφή, αντικείμενα αξίας και χρήματα από την πώληση του διαμερίσματος. Κι ήταν αποφασισμένοι, αφού πρώτα με βασανίσουν, να με δολοφονήσουν με τον τρόπο που μου έδειξε ο “επισκέπτης θανάτου”, και μετά να αφήσουν το άψυχο κορμί μου. Με προστάτεψε ο Θεός. Εξιστόρησα το συμβάν σε όλους τους φίλους μου. Η κόρη μου με πήρε αμέσως στην Κρήτη και από τότε δεν ξαναγύρισα στην Αθήνα, παρά για ελάχιστες περιπτώσεις.

Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να συνειδητοποιήσω τον κίνδυνο που πέρασα και σήμερα για πρώτη φορά μιλάω για τον τρόμο που βίωσα και το πόσο κοντά έφτασα στον θάνατο. Αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά, για να δώσω κίνητρο στους μοναχικούς ανθρώπους να μην αποσιωπήσουν τέτοιου είδους συμβάντα. Να τα αντιμετωπίζουν με θάρρος, να τα καταγγέλλουν στην Αστυνομία και να φωνάξουν δυνατά.

Η δική μου στάση ήταν απόρροια τρόμου, και σήμερα την καταδικάζω. Ελπίζω η βαθιά μου εξομολόγηση να μην επιτρέψει σε κανέναν άλλον άνθρωπο να κινδυνεύσει τόσο. Είδα τον Χάρο με τα μάτια μου» εξομολογήθηκε η Ρίκα Διαλυνά, η οποία ακόμη έζησε έναν εφιάλτη που δεν θα ξεχάσει ποτέ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ