Αφιερώστε 10 λεπτά την ημέρα και η κουζίνα σας θα είναι πάντα καθαρή


Συνήθως οι κουζίνες δεν βρωμίζουν από ένα και μόνο συμβάν. Λερώνονται σιγά-σιγά χωρίς να το παίρνετε χαμπάρι μέχρι που έρχεται η στιγμή που το διαπιστώνετε και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε το καθάρισμα.

Επομένως, για να μπορέσετε να διατηρήσετε την κουζίνα σας καθαρή για περισσότερο ή και για πάντα δεν αρκεί ένα καθάρισμα μια φορά την εβδομάδα. Θα πρέπει να κάνετε καθημερινά μερικά πράγματα για να βρίσκονται όλα σε μια τάξη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα καθαριότητας 10 λεπτά κάθε πρωί είναι αρκετά για να είναι η κουζίνα σας πάντα καθαρή και τακτοποιημένη.

Αποθηκεύστε τα πιάτα (5 λεπτά)

Αφού πλύνατε τα πιάτα σας το προηγούμενο βράδυ τώρα είναι η ώρα να τα βάλετε στη θέση τους. Αδειάστε το πλυντήριο πιάτων και την πιατοθήκη από πιάτα, κατσαρολικά και μαχαιροπίρουνα.

Βάλτε τα πιάτα του πρωινού στο πλυντήριο πιάτων (1 λεπτό)

Δεν θα σας πάρει περισσότερο κάτι τέτοιο ενώ αν δεν έχετε πλυντήριο πιάτων τότε ένα γρήγορο πλύσιμο στο χέρι είναι αυτό που πρέπει να κάνετε.

Καθαρίστε οποιαδήποτε βρωμιά (1 λεπτό)

Απλά κάντε τα βασικά. Μαζέψτε τα δημητριακά που μπορεί να σας έπεσαν εδώ κι εκεί και τους κόκους καφέ από τον πάγκο και περάστε με ένα καθαρό πανί τις επιφάνειες που χρησιμοποιήσατε.

 

Βάλτε στη θέση του ότι βρίσκεται σε λάθος θέση (2 λεπτά)

Πάρτε όλα τα αντικείμενα που θα έπρεπε να βρίσκονται σε άλλους χώρους και όχι στην κουζίνα σας και βάλτε τα στη θέση τους.

Πετάξτε τα σκουπίδια (1 λεπτό)

Αν ο κάδος σας έχει γεμίσει τότε αδειάστε τον και πάρτε τα σκουπίδια μαζί σας φεύγοντας για τη δουλειά. Δεν θα σας πάρει ούτε ένα λεπτό να κάνετε κάτι τέτοιο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ