ΠΑΣΟΚ: «Ο αγώνας δεν έχει ταβάνι»- Μεγάλος αντίπαλος είναι πια η ΝΔ – Κυριαρχία κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ


Ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ ανασυντάσσει τις δυνάμεις του και διαμηνύει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα.

«Ο αγώνας δεν έχει ταβάνι», επεσήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης και στη Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκουν η δυναμική που καταγράφηκε την περασμένη Κυριακή στην περιφέρεια, όπου το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε δεύτερο σε έξι νομούς να περάσει και στο λεκανοπέδιο, που παραμένει μονοψήφιο.

Στην κατεύθυνση αυτή θα υπάρξουν δράσεις εντός Αττικής, τόσο του Νίκου Ανδρουλάκη όσο και στελεχών του κόμματος με στοχευμένες περιοδείες σε γειτονιές αλλά και μαζικές κομματικές εκδηλώσεις σε κομβικά σημεία.

Το προσκλητήριο απευθύνεται σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, ο στόχος ωστόσο, δεν είναι άλλος από την προσέγγιση ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που τα προηγούμενα χρόνια αλλαξοπίστησαν, γυρίζοντας του την πλάτη.

Στην επαφή με τους πολίτες αλλά και στις δημόσιες παρεμβάσεις του προέδρου αλλά και στελεχών του, το ΠΑΣΟΚ θα προβάλλεται ως η αξιόπιστη και ρεαλιστική δύναμη που μπορεί να πετύχει εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε –«η αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη είναι έργο της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ», είπε στον ΑΝΤ1. Επιδίωξη είναι να πλασαριστεί ως η ουσιαστική αξιωματική αντιπολίτευση και να εμπεδωθεί στη συνείδηση των πολιτών ότι αποτελεί το ανάχωμα απέναντι στη ΝΔ.

Γι’ αυτό και φεύγει από το πρώτο πλάνο ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο θα απαντούν όταν προκαλούνται, αποφεύγοντας ανέξοδους καυγάδες και κοκορομαχίες με την Κουμουνδούρου. Βασικός αντίπαλος είναι η ΝΔ, λένε στη Χαριλάου Τρικούπη και απευθύνονται στους πολίτες με το πρόγραμμα και τις θέσεις τους. Με προγραμματικό λόγο θα απευθύνονται στους πολίτες τις ημέρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες.

Το σήμα επανεκκίνησης του αγώνα για την περαιτέρω ενίσχυση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ θα δώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί με όλους τους υποψήφιους βουλευτές και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή, σε εκδήλωση, σε κεντρικό ξενοδοχείο.

«Στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για τις 26 Ιουνίου είναι να εκφράσει πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Και του κέντρου και της κεντροαριστεράς, που λένε ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση με τη ΝΔ και δεν νιώθουν ασφάλεια με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε χρέος, μέσα από το πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας και το πολιτικό μας ήθος να έρθουν κοντά μας και να κάνουμε μία πραγματικά γενναία, νέα αρχή», είπε στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 σχετικά με τη στρατηγική στόχευση του κόμματος.

«Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε μια μάχη δυνάμεων, οι οποίες δεν επενδύουν στην ελπίδα και στο στρατηγικό σχέδιο, αλλά στο φόβος του χθες. Πρέπει να πάμε μπροστά και αυτό για μένα είναι στρατηγικός στόχος», είπε ο κ. Ανδρουλάκης αποτιμώντας το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας και τόνισε ότι «μια είναι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου: να εκφράσει πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο», τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ την «επόμενη μέρα».

Παράλληλα, επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθούσε προεκλογικά να τσουβαλιάσει το ΠΑΣΟΚ με όσους έπαιξαν με τη δραχμή, αλλά δεν τα κατάφερε», καθώς και ότι «η ΝΔ έκανε δημοσιονομικά «εγκλήματα» μέσα στην τετραετία και αυτά που έχει υποσχεθεί δεν θα μπορέσει να τα υλοποιήσει.

Με βάση τα επιμέρους ποιοτικά χαρακτηριστικά της κάλπης της 21ης Μαίου το ΠΑΣΟΚ είχε μετακίνηση ψηφοφόρων προς τη Ν.Δ., ενώ προσέλκυσε ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ