Τι έκανε αυτή η μαμά όταν τα παιδιά της γκρίνιαζαν ότι βαριούνται;


«Μαμά, βαριέμαι». Μια φράση που όλες μας έχουμε ακούσει τόσες πολλές φορές που την έχουμε… βαρεθεί. Έπειτα από τόσες μέρες χωρίς σχολείο φτάνουμε πλέον να εκνευριζόμαστε όταν ακούμε τα παιδιά μας να την ξεστομίζουν, τη στιγμή μάλιστα που θα μπορούσαν να κάνουν χιλιάδες άλλα πράγματα αντί να μας γκρινιάζουν!

Μία μαμά – πέντε παιδιών – η οποία αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα προέβη σε μία δραστική και καθόλου αυστηρή λύση. Δημιούργησε το «βάζο της βαρεμάρας» για την οικογένειά της και όπως γράφει στο blog της, είχε μεγάλη επιτυχία.

Τι έκανε;
Έγραψε, σε συνεργασία με τα παιδιά, σε μικρά λευκά χαρτάκια μερικές δουλειές του σπιτιού και ορισμένες διασκεδαστικές δραστηριότητες. Έβαλε όλα αυτά τα χαρτάκια σε ένα βάζο, το ονόμασε «βάζο της βαρεμάρας» και άκουσε την πιο εκνευριστική – στα αυτιά μιας μαμάς φράση – για τελευταία φορά.

Τα παιδιά της, όπως ισχυρίζεται, όταν βαριόντουσαν άνοιγοαν το βάζο και διάλεγαν ένα χαρτάκι. Τότε έκαναν κάθε φορά τη δραστηριότητα ή τη δουλειά που τους τύχαινε. Μάλιστα, δεν διαμαρτύρονταν κάθε φορά που έπρεπε να καθαρίσουν ή να μαζέψουν κάτι στο σπίτι, γιατί αντιμετώπιζαν την όλη διαδικασία σαν… παιχνίδι.

Το μόνο που χρειάζεστε, λοιπόν, για να πάψουν τα παιδιά σας να βαριούνται είναι ένα βάζο και μερικά λευκά χαρτάκια, στα οποία θα γράψετε πάνω τις δραστηριότητες που θέλετε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ