Κατά μέτωπο επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για εισφορές και φόρους -Ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση ζητάει ο Μητσοτάκης στις περιοδείες 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστιάζει τον προεκλογικό του λόγο στην ανάγκη να προκύψει από τις κάλπες μία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση προτάσσοντας το επιχείρημα ότι «μόνο η Νέα Δημοκρατία όχι απλά έχει σχέδιο αλλά έχει και τη βούληση και τη θέληση να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης». Κατηγόρησε Ανδρουλάκη και Τσίπρα ότι «κρύβονται» και δίνουν μάχη «για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία της αντιπολίτευσης». Ενώ, αποκρούοντας τις κατηγορίες για παντοδυναμία είπε ότι «όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό το οποίο λαμβάνουμε, τόσο μεγαλύτερο το βάρος στους ώμους μας. Η ευθύνη είναι βαριά όταν ο ελληνικός λαός σε εμπιστεύεται με ένα τέτοιο μεγάλο ποσοστό» και τόνισε χθες από το Ηράκλειο ότι «παντοδύναμος» είναι μόνο ο ελληνικός λαός.

«Ξεκινάμε τις περιοδείες με χαρά και ενθουσιασμό» ανάρτησε στα social media η Σοφία Ζαχαράκη, η οποία στις 21 Μαΐου έκοψε πρώτη το νήμα (του σταυρού) στην Ανατολική Αττική και είναι στους πρώτους στο πρόγραμμα των γαλάζιων περιοδειών. Η ίδια μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά θα ανοίξουν ουσιαστικά αυτόν τον νέο κύκλο επισκέψεων το ερχόμενο Σάββατο από το Ιόνιο. Συγκεκριμένα θα βρεθούν στην Κεφαλονιά, όπου η ΝΔ πέτυχε εκ νέου την πρωτιά αλλά με απώλεια 1,27 μονάδας από το 2019, καθώς και στην Ιθάκη.

Άλλο στέλεχος που γιόρτασε στις 21 Μαΐου τη δική του προσωπική νίκη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης (πρώτος σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών), αναμένεται να κατευθυνθεί προς την – παραδοσιακά κεντροαριστερής κατεύθυνσης – Κρήτη η οποία για πρώτη φορά πέρασε ολόκληρη στην εκλογική επιρροή της ΝΔ, ενώ ο Νίκος Δένδιας (πρώτος σε σταυρούς στον Νότιο τομέα της Αθήνας) θα ανηφορίσει προς τον Έβρο. Εκεί η ΝΔ κέρδισε με υψηλό ποσοστό την πρωτιά αλλά με απώλεια 1,68 μονάδας από το 2019 και σε απόλυτους αριθμούς με 1.759 ψήφους λιγότερες και με αντίστοιχα ενισχυμένες τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης.

Εκλογές 2023: Τα σημεία – κλειδιά του Βορρά

Στον Βορρά όπου η ΝΔ δέχεται πιέσεις εκ δεξιών της υπάρχουν άλλωστε τα περισσότερα σημεία – κλειδιά της γαλάζιας εκστρατείας. Σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αναμένεται συγκεκριμένα… επέλαση – υποψηφίων και μη: από τους Δένδια και Νίκο Παναγιωτόπουλο στον Έβρο, μέχρι την Ντόρα Μπακογιάννη στον μοναδικό νομό που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ, τη Ροδόπη, τον Μάκη Βορίδη, τον Αδωνι Γεωργιάδη, τον Θάνο Πλεύρη, τη Νίκη Κεραμέως, τον Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Νίκο Παπαθανάση και άλλους, οι οποίοι έχουν αναλάβει ειδικές αποστολές σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

Επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε χθες η ΝΔ

Με αφορμή τις τοποθετήσεις της κυρίας Ελένης Χρονοπούλου και του Παναγιώτη Δουδωνή για ζητήματα φορολογίας των επιχειρήσεων η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ.

Όλα ξεκίνησαν από τις τοποθετήσεις της προσφάτως εκλεγείσας στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κυρίας Ελένης Χρονοπούλου η οποία βεβαίως στη συνέχεια προσπάθησε να μαζέψει τα όσα είπε λέγοντας ότι απλά έκανε ένα σαρδάμ και παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις της. Η αρχική της αναφορά μιλώντας στην ΕΡΤ ήταν: «Θα μειώσουμε κάποιους φόρους και θα αυξήσουμε κάποιους άλλους».

Σε ανάρτησή της αργότερα η Ελένη Χρονοπούλου ανέβασε όλο το βίντεο, όλο τον επίμαχο διάλογο και διευκρίνισε: «Να μειώσουμε ήθελα να πω και όχι να αυξήσουμε τους φόρους». Για… κακή της τύχη (της ιδίας και του ΠΑΣΟΚ πρωτίστως) αμέσως μετά ήρθε με συνέντευξή του ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Χαριλάου Τρικούπη Παναγιώτης Δουδωνής και πήγε την βαλίτσα της φοροεπιδρομής ακόμα πιο πέρα. Έκανε λόγο για αύξηση της φορολόγησης στις επιχειρήσεις και μάλιστα με αύξηση του συντελεστή από το 5% στο 15% για όσες παρουσιάζουν κέρδος από 100.000 ευρώ και άνω.

Η ΝΔ δεν άργησε να πιάσει το νήμα αυτών των δηλώσεων και να ισχυριστεί ότι η Χαριλάου Τρικούπη έχει κρυφό και σκληρό φορομπηχτικό σχέδιο το οποίο ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με όλο το «σοσιαλιστικό» μανδύα τον οποίο ευαγγελίζονται στο ΠΑΣΟΚ. Όπως λένε γαλάζια στελέχη, «προφανώς τα όσα υπόσχονται στον ελληνικό λαό, όπως και αυτά που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγαίνουν και έχουν υπολογίσει να ξεζουμίσουν για άλλη μια φορά την μεσαία τάξη και να οδηγήσουν την χώρα σε συνθήκες αποεπένδυσης. Με τέτοιες φορολογικές ιδέες τις οποίες απεργάζονται δεν πρόκειται να επενδύσουν στην χώρα μας ούτε ξένοι, ούτε βεβαίως Έλληνες επιχειρηματίες».

Στην Πειραιώς τονίζουν ότι ουσιαστικά ο κ. Δουδωνής και σύμβουλος του Ανδρουλάκη «επιβεβαίωσε» τις αναφορές της κυρίας Χρονοπούλου για αύξηση της φορολόγησης, αν και η τελευταία το διέψευσε αργότερα, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Σκυλακάκης που παρευρισκόταν στο πάνελ της εκπομπής παρατήρησε ότι όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις της μεσαίας τάξης που έχουν κέρδη βρίσκονται σε αυτήν την κατηγορία.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ