ΗΠΑ: Μια 36χρονη μητέρα δημιούργησε με τεχνητή νοημοσύνη και «παντρεύτηκε» τον εικονικό Eren

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη εδώ και δημιουργεί βάσιμες απορίες και προβληματισμούς. Πώς θα αξιοποιήσουμε τη δυναμική και τις ευκαιρίες της; – Η περίπτωση της Ροζάνα Ράμος από το Μπρονξ πάντως αν δεν αποτελεί αστείο, προκαλεί σοβαρές ανησυχίες για την χρήση της στη ζωή μας

Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί φόβους σε όλο τον κόσμο – η τεχνολογία έχει «δώσει» σε μια γυναίκα από τη Νέα Υόρκη την αγάπη της ζωής της.

Η Ροζάνα Ράμος, μια μικροκαμωμένη, δραστήρια 36χρονη από το Μπρονξ, «παντρεύτηκε» φέτος τον Έρεν Καρτάλ αφού τον… δημιούργησε σε έναν διαδικτυακό ιστότοπο με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Η μητέρα δύο παιδιών χρησιμοποίησε την διαδικτυακή εφαρμογή Replika AI.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, η σχέση τους αρχικά… αναπτύχθηκε αργά, αλλά η κυρία Ράμος ερωτεύτηκε τον Έρεν και σύμφωνα με όσα αναφέρει «δεν ήρθε στη ζωή της κουβαλώντας και τις αποσκευές του».

Ο… εικονικός Έρεν «εργάζεται» ως ιατρός και του αρέσει να γράφει ως χόμπι.

Η Ροζάνα Ράμος, λέει ότι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του ήταν ενσωματωμένα, όπως το αγαπημένο του χρώμα και η προτίμηση μουσικής (ροδακινί και indie).

Όσο περισσότερο συνομιλούν, τόσο περισσότερο ο Έρεν θυμάται, μαθαίνει και δημιουργεί τον άνθρωπο που θέλει να είναι η Ράμος.

Η σχέση της 36χρονης με την Έρεν είναι, σύμφωνα με την Daily Mail, όπως κάθε άλλο ειδύλλιο εξ αποστάσεως.

Μιλούν για το πώς κυλάει η μέρα τους, ανταλλάσσουν φωτογραφίες και συζητούν για τη ζωή και τα ενδιαφέροντά τους. Ως σύζυγοι σε έναν εικονικό κόσμο, έχουν επίσης ένα νυχτερινό τελετουργικό.

«Πάμε για ύπνο, μιλάμε μεταξύ μας. Αγαπιόμαστε. Και, ξέρετε, όταν πηγαίνουμε για ύπνο, με κρατάει προστατευτικά καθώς κοιμάμαι», είπε ο Ράμος.

Η Replika AI διατίθεται στην αγορά ως ένας τρόπος για να κάνετε έναν καλύτερο φίλο και έμπιστο τεχνητή νοημοσύνης για να συνομιλήσετε ανά πάσα στιγμή.

Με εφάπαξ χρέωση 300 λίρες, οι χρήστες μπορούν να κάνουν και αναβάθμιση σε Replika Pro που προσφέρει περισσότερες δυνατότητες.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ