Συγκινεί η Σούζαν Μπόιλ: Η εξομολόγηση στον τελικό του «Βρετανία έχεις Ταλέντο» – «Έπαθα εγκεφαλικό»


Η Σούζαν ΜάγκνταλενΜπόιλ είναι σκωτσέζικης καταγωγής, και έγινε παγκοσμίως γνωστή μετά τη συμμετοχής της στην τρίτη σεζόν του βρετανικού Britain’s Got Talent

Η Σούζαν Μπόιλ έκανε μια έκπληξη στον τελικό του Britain’s Got Talent όπου αποκάλυψε στο τηλεοπτικό κοινό ότι υπέστη ένα ελαφρύ εγκεφαλικό τον περασμένο Απρίλιο.

Ο 62χρονη γυναίκα που αποτελεί την πιο γνωστή νικήτρια του μουσικού διαγωνισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της εκπληκτικής φωνής επέστρεψε στη σκηνή τραγουδώντας το τραγούδι I Dreamed A Dream από τους Les Miserables με το καστ της παραγωγής του West End.

«Αισθάνομαι υπέροχα (που είμαι εδώ). Είναι πολύ ξεχωριστό για μένα, τον περασμένο Απρίλιο έπαθα ένα μικρό εγκεφαλικό και πάλεψα για να επιστρέψω στη σκηνή και το έχω κάνει», αποκάλυψε η τραγουδίστρια.

Από την πλευρά του ο κριτής Σάιμον Κάουελ είπε: «Σούζαν, σου χρωστάμε τόσα πολλά, ήξερα ότι δεν είσαι καλά, δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς εσένα».

Η Σούζαν ΜάγκνταλενΜπόιλ είναι σκωτσέζικης καταγωγής, και έγινε παγκοσμίως γνωστή μετά τη συμμετοχής της στην τρίτη σεζόν του βρετανικού Britain’s Got Talent, τραγουδώντας το “I Dreamed a Dream”, από το μιούζικαλ Οι Άθλιοι.

Ωστόσο, η ενασχόληση της με τη μουσική ξεκίνησε επαγγελματικά τη δεκαετία του 1990. Περί το 2012, η Μπόιλ διαγνώστηκε με σύνδρομο άσπεργκερ.

Το 2009, κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, ονόματι I Dreamed a Dream, το οποίο έγινε το ντεμπούτο άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία.

Επίσης, έγινε και το πρώτο ντεμπούτο άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Η επιτυχία του δίσκου αυτού, συνεχίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, φτάνοντας τη νούμερο 2 θέση στα Billboard 200, για το 2009, όπου υπήρξε και πρώτο για έξι εβδομάδες.

Μεγάλη επιτυχία υπήρξε και το επόμενο άλμπουμ της, ονόματι The Gift (2010). Με τον δίσκο αυτόν κατάφερε να φτάσει στη πρώτη θέση και στα βρετανικά και στα αμερικανικά charts, πράγμα που την καθιστά την τρίτη καλλιτέχνιδα που το καταφέρνει, δηλαδή δύο πρωτιές την ίδια χρονιά.

Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει άλλα 4 άλμπουμ, τα οποία κι αυτά έλαβαν επιτυχία. Το 2012, η Μπόιλ επέστρεψε στον διαγωνισμό που την έκανε διάσημη, ως γκεστ, τραγουδώντας του “You’ll See”.

Την επόμενη μέρα τραγούδησε στο διαμαντένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Ήδη από τη στιγμή που έγινε γνωστή ξεκίνησε και τις ζωντανές εμφανίσεις παγκοσμίως, μάλιστα τραγούδησε και στο πλευρό του ινδάλματός της Ντόνι Όσμοντ και Έλεν Πέιτζ.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει αναπτύξει και δράση στη φιλανθρωπία. Έως και το 2013, πούλησε 19 εκατομμύρια δίσκους, ενώ υπήρξε και δις υποψήφια για βραβείο Grammy.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ