Υπόθεση Κολωνού: Σήμερα οι απολογίες των οκτώ νέων κατηγορουμένων σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης


Το γραφείο της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθούν περνάνε οι νέοι 8 κατηγορούμενοι στην υπόθεση Κολωνού, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης.

Οι κατηγορούμενοι είχαν λάβει προθεσμία για την απολογία τους την περασμένη εβδομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες, ενεπλάκησαν στην υπόθεση μετά την τελευταία κατάθεση της 12χρονης από τον Κολωνό στις αρμόδιες αρχές.

Κατηγορούνται για «κατά περίπτωση των γενετήσιων πράξεων με ανήλικη έναντι αμοιβής και της πορνογραφίας», αλλά μέχρι στιγμής οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι στους επτά που συνελήφθησαν την Πέμπτη, 1η Ιουνίου, προστέθηκε την Παρασκευή, 2 Ιουνίου και ένας 48χρονος από τον Μπαγκλαντές, ο οποίος κατηγορείται ότι πλήρωσε για να βιάσει την ανήλικη.

Ειδικότερα, οι νέες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης και αφορούσαν επτά ακόμη άντρες, δύο Έλληνες και πέντε αλλοδαπούς. Μάλιστα μεταξύ των συλληφθέντων είναι πατέρας και γιος.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο Έλληνες 48 και 21 ετών, δυο Πακιστανούς 52 και 36 ετών, δυο Μπαγκλαντεσιανούς 44 και 28 ετών και έναν 47χρονο Αλβανό. Παράλληλα, το μεσημέρι της Παρασκευής ένα ακόμη άτομο συνελήφθη από τις Αρχές σχετικά με τον βιασμό και την μαστροπεία της 12χρονης.

Πρόκειται για έναν 48χρονο από το Μπαγκλαντές, και συνολικά έως τώρα έχουν συλληφθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση 30 άτομα. Ανάμεσά τους η μητέρα του παιδιού, που αρνείται ότι γνώριζε την “κόλαση” που ζούσε η κόρη της και ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος κατηγορείται και ότι εξέδιδε την ανήλικη και ότι την κακοποιούσε ο ίδιος σεξουαλικά.

Περατώθηκε ο πρώτος κύκλος ανάκρισης – Στόχος ο άμεσος προσδιορισμός της δίκης

Οι νέες συλλήψεις για την υπόθεση του Κολωνού, σηματοδοτούν ακόμη έναν κύκλο ανακρίσεων για τη φρικτή υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης, η οποία στην τελευταία κατάθεσή της έδωσε αποκαλυπτικά στοιχεία που οδήγησαν και σε νέα πρόσωπα.

Ο πρώτος κύκλος της ανάκρισης ήδη περατώθηκε και ο σχετικός φάκελος της δικογραφίας αναμένεται να διαβιβαστεί σε εισαγγελέα και στη συνέχεια στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει για την παραπομπή ή μη των ήδη κατηγορουμένων σε δίκη.

Στόχος είναι ο άμεσος προσδιορισμός της δίκης μέσα στο πλαίσιο του 18μηνου όπου λήγει το ανώτατο όριο προφυλάκισης. Η νέα δικογραφία χρεώθηκε σε διαφορετικό ανακριτή ενώπιον του οποίου θα βρεθούν αντιμέτωποι οι νέοι κατηγορούμενοι.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ