22 Απριλίου 2024

Σκληρή απάντηση Τσίπρα σε Ερντογάν: “Οι κραυγές δείχνουν αδυναμία – Δεν απειλούμε κανέναν αλλά είμαστε σε ετοιμότητα” (vid)


Μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν για την επιθετική του ρητορική, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Σαμοθράκη όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης

Απαντώντας στην επιθετική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Απευθύνομαι στους γείτονές μας που επανέρχονται με αχρείαστη και ακατανόητη ρητορική. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που χτίζει την εθνική της αυτοπεποίθηση με λόγια αλλά με έργα. Με την ενεργή εξωτερική πολιτική που την έχει καταστήσει πυλώνα σταθερότητας. Η Ελλάδα ανακτά την θέση της στην περιοχή. Μέσα από διάλογο, αλληλεγγύη. Δεν είμαστε χώρα που απειλεί, αλλά έχουμε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, και είναι μια χώρα που δεν μπορεί να απειληθεί από κανέναν. Οι κραυγές και η επιθετική ρητορική, δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος αλλά αδυναμίας. Θα συνεχίσουμε με σύνεση και αποφασιστικότητα, με ισχυρές συμμαχίες και ερείσματα».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ