Ο διευθυντής της CIA επισκέφτηκε τον Έβρο και τον φράχτη – Η σημασία της περιοχής για τις ΗΠΑ


Στον Έβρο βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα με απόλυτη μυστικότητα, ο Διοικητής της Κεντρικής Υπηρεσίας Υπηρεσιών των ΗΠΑ (CIA) Ουίλιαμ Μπερνς, παράλληλα με την παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη, αλλά και των Πρέσβεων Ουκρανίας, Μολδαβίας και Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο Διευθυντής της κορυφαίας Υπηρεσίας Πληροφοριών του κόσμου, της CIA κ.Μπερνς, μετά την Αθήνα όπου βρέθηκε πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με στελέχη «υπηρεσιών», επέλεξε να έρθει και στον Έβρο λόγω της τεράστιας σημασίας που έχει αποκτήσει η περιοχή για τους Αμερικανούς, αλλά και παγκοσμίως. Άλλωστε, μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, αναβαθμίστηκε ακόμα περισσότερο ο ρόλος της Αλεξανδρούπολης στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Διευθυντής της CIA ταξίδεψε μόνος του από την Αθήνα από την Πέμπτη, χωρίς να είναι δηλαδή μαζί με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τσούνη και τους άλλους Πρέσβεις που ήρθαν την Παρασκευή και συνοδευόταν απο έναν-δύο πράκτορες της Υπηρεσίας του.

Επισκέφθηκε και επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του λιμανιού Αλεξανδρουπολης, ενώ πήγε και στον φράχτη στις Φέρες και επίσης στην περιοχή του Πέπλου, χωρίς να γίνει αντιληπτή η παρουσία του από κανέναν.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες επίσης, η επίσκεψη του ισχυρού αξιωματούχου συνδέεται και με την έμφαση που δίνουν οι ΗΠΑ για την ασφάλεια της περιοχής, καθώς λόγω της αμερικάνικης βάσης εκεί διαμένουν εκατοντάδες στρατιωτικοί με τις οικογένειές τους, ενώ αναμένεται και η επέκτασή της.

Το τελευταίο που θα ήθελαν οι ΗΠΑ, θα ήταν δίπλα στους οικισμούς τους να διέρχονται ανεξέλεγκτα μετανάστες, μεταξύ των οποίων θα μπορούσαν να υπάρχουν και τζιχαντιστές.

Ο Ουίλιαμ Μπερνς έχει διπλωματική καριέρα 33 ετών και υπηρέτησε ως υφυπουργός Εξωτερικών κατά την περίοδο 2011-2014, ανάμεσα σε άλλες κυβερνητικές θέσεις σε διαδοχικές αμερικανικές κυβερνήσεις. Πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία και την Ιορδανία, ο 64χρονος Μπερνς είχε γράψει επικριτικά άρθρα για τις επιλογές της κυβέρνησης Τραμπ στην Εξωτερική Πολιτική.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ