Χαλκιδική: Συγκλονίζουν οι εθελόντριες διασώστριες που προσπάθησαν να επαναφέρουν την 63χρονη


Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον άδικο χαμό της 63χρονης Ρουμάνας τουρίστριας το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής.

Η γυναίκα, αφού ολοκλήρωσε την κρουαζιέρα γύρω από το Άγιον Όρος, κατέβηκε από το καράβι και λίγη ώρα αργότερα κατέρρευσε. Για το περιστατικό κλήθηκε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο ξεκίνησε από τον Άγιο Νικόλαο και έφτασε στο σημείο με καθυστέρηση 75 λεπτών.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, κατά τη διαδικασία αποβίβασης από το πλοίο, την 63χρονη γυναίκα κρατούσαν δύο άλλες γυναίκες, μία συγγενής της και η ξεναγός του group με το οποίο έκανε την κρουαζιέρα.

Την οδήγησαν μέσα σε μία ταβέρνα και εκεί της έδωσαν λίγο νερό. Στη συνέχεια ήθελε να πάει στην τουαλέτα και στον δρόμο κατέρρευσε. Άμεσα κλήθηκε ο ιδιώτης γιατρός της περιοχής όπου έσπευσε μαζί με οξυγόνο και απινιδωτή.

«Η γυναίκα ήταν ταλαιπωρημένη από την κρουαζιέρα. Την κρατούσαν δύο γυναίκες. Η μία συγγενής της η άλλη ξεναγός. Της δώσαμε κρύο νερό, είχε δύσκολες αναπνοές. Καλέσαμε τον ιδιωτικό γιατρό. Σε δύο λεπτά ήταν εδώ. Η κατάσταση χειροτέρευε. Της δώσανε πρώτες βοήθειες. Όταν το ασθενοφόρο έφτασε η γυναίκα είχε καταλήξει. Μετά από 2 ώρες περίπου έφτασε», αναφέρει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, Σωτήρης Στρούνης.

Στο σημείο έφτασαν και εθελόντριες διασώστες οι οποίες είναι πιστοποιημένες καθώς παρακολούθησαν σχετικά σεμινάρια.

«Τη βλέπω να την κρατάνε δύο φίλες της και ο κύριος να της ρίχνει νερό. Μετά από λίγο με φωνάζουν από δίπλα για το αν έχουμε απινιδωτή και οξυγόνο. Την είδα πεσμένη κάτω και ξεκινάω ΚΑΡΠΑ. Η γυναίκα είχε καταλήξει», δήλωσε η κ. Μένη.

Από την πλευρά της, η κ. Μαρία που είναι επίσης διασώστρια, ανέφερε ότι για πάνω από μία ώρα έκαναν προσπάθειες να την επαναφέρουν αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε αποτέλεσμα. «Είμαστε 17 εθελοντές που εκπαιδευτήκαμε για ΚΑΡΠΑ. Όταν ήρθα εγώ η γυναίκα ήταν πεσμένη κάτω. Ο γιατρός έβαλε οξυγόνο και απινιδωτή. Πάνω από μία ώρα προσπαθούσαμε να την επαναφέρουμε. Το ασθενοφόρο έφτασε μετά από 1,5 ώρα. Έπεσε στον δρόμο για την τουαλέτα. Υπάρχει πρόβλημα με ασθενοφόρο και γιατρούς στην περιοχή μας», υποστήριξε.

Τέλος, στην ταβέρνα μετέβη και ο πρόεδρος επαγγελματιών Ουρανούπολης, Χρήστος Τσακούλης, ο οποίος είναι και αυτός πιστοποιημένος διασώστης. «Μου είπαν ότι υπάρχει περιστατικό. Τρέξαμε αμέσως σαν πιστοποιημένοι διασώστες. Μία κοπέλα προσπαθούσε να κάνει κάτι σαν ΚΑΡΠΑ. Ξεκίνησα να κάνω ΚΑΡΠΑ και ο γιατρός έδινε οξυγόνο επί 40 λεπτά. Δυστυχώς χάθηκε η ασθενής. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στη Χαλκιδική», τόνισε.

Σημειώνεται πως έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής για τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Ουρανούπολης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ