Ηράκλειο: Σε παραλήρημα ο 36χρονος – «Πολιτικά πρόσωπα πίσω από το δίκτυο που θέλει να με εξοντώσει»


Ηράκλειο: Ο 36χρονος που αποπειράθηκε να σκοτώσει την αρραβωνιαστικιά του φέρεται να βρίσκεται σε παραλήρημα

Παρακολουθήσεις, καταδιώξεις, πολιτικά πρόσωπα και σκάνδαλα που μπορεί να «τορπιλίσουν» ακόμα και τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών βασανίζουν το μυαλό του 36χρονου Ηρακλειώτη, ο οποίος αποπειράθηκε να σκοτώσει την αρραβωνιαστικιά του και εν συνεχεία να δώσει τέλος στη ζωή του. Αυτή είναι τουλάχιστον η εικόνα που μεταφέρεται λίγες ώρες πριν την καθορισμένη απολογία του ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου. Ο άνθρωπος φέρεται να βρίσκεται ακόμα σε παραλήρημα.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, οι συνήγοροι υπεράσπισης επιμένουν ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα λόγω της σοβαρής ψυχιατρικής νόσου από την οποία φέρεται να πάσχει και εκδηλώθηκε αιφνιδίως. Θεωρούν ότι προτεραιότητα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι να βοηθηθεί από τους ειδικούς και να λάβει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και όχι να δώσει μία παραληρηματική απολογία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 36χρονος πιστεύει ότι παρακολουθείται και καταδιώκεται από ένα δίκτυο ατόμων, τα οποία επιδιώκουν να τον εξοντώσουν επαγγελματικά, με ολέθρια αποτελέσματα ακόμα και για τις εθνικές εκλογές καθώς πρόσωπα που συσχετίζονται μαζί του εργασιακά ανήκουν σε δύο μεγάλους πολιτικούς χώρους της Ελλάδος. Μάλιστα φέρεται να έχει εμμονή με προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος φέρεται να πιστεύει ότι η σύντροφος του ήταν …βαλτή από το δίκτυο αυτό.

Η 36χρονη, η οποία παραμένει νοσηλευόμενη, έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του συντρόφου της, αναγνωρίζοντας ότι χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας.

Όλες οι μαρτυρικές καταθέσεις, της ίδιας της παθούσας, γονιών και πεθερικών, των γειτόνων, συγκλίνουν στο γεγονός ότι το αιματηρό περιστατικό προκλήθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί καυγάς ανάμεσα στο ζευγάρι ή κάποιο άλλο επεισόδιο. Άπαντες περιγράφουν ένα αγαπημένο και μονιασμένο ζευγάρι.

Γειτόνισσα στην οποία έτρεξε για βοήθεια η 36χρονη, κατέθεσε ότι η κοπέλα ήταν τρομοκρατημένη και επαναλάμβανε «κλείστε την πόρτα, έρχεται». Τσακωθήκατε; Την ρώτησε. Και εκείνη της απάντησε κατά λέξη: «δεν ξέρω τι τον έπιασε..»

Όλοι αναφέρουν ότι ο Ανδρέας έδειχνε ζορισμένος ψυχολογικά τις τελευταίες ημέρες. Είχε αυπνίες και υπερένταση. Το απέδιδαν όμως στην πίεση της δουλειάς αλλά και σε ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα που απασχολούσε το ζευγάρι. Μάλιστα το Πάσχα είχε συμβεί κάτι δυσάρεστο και τους είχε στεναχωρήσει όλους. Ο Ανδρέας, όπως περιγράφεται, το είχε πάρει κατάκαρδα και δυσκολευόταν να το διαχειριστεί.

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που προσέτρεξαν πρώτοι στο διαμέρισμα του ζευγαριού περιγράφουν έναν άνδρα σε κατάσταση αμόκ. Και ο ίδιος ο πατέρας του, πάλεψε για να του αποσπάσει το μαχαίρι και να αποτρέψει την αυτοκτονία. Ο γιος του είχε ήδη αυτοτραυματιστεί και προσπαθούσε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης, Γιώργος Κοκοσάλης και Εύα Κλεισαρχάκη, έχουν ζητήσει να οριστούν δύο ανεξάρτητοι ψυχίατροι ως πραγματογνώμονες, όπως άλλωστε προβλέπεται, έχουν ζητήσει να εξεταστεί ο θεράπων ιατρός του αλλά και να προσκομιστούν στη διάθεση της ανακρίτριας όλα τα έγγραφα από την ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ που αφορούν στην εξέταση του αυτές τις ημέρες που βρίσκεται υπό παρακολούθηση. Ακόμα ζητήθηκε να υπάρξει συμπληρωματική εξέταση τόσο της 36χρονης συντρόφου του όσο και του πεθερού του.

Ακόμα, οι γονείς του Ανδρέα ζήτησαν από την εισαγγελία την ακούσια νοσηλεία του και επιπλέον υποβλήθηκε αίτημα για δικαστική συμπαράσταση.

Να σημειωθεί ότι ψυχίατρος πραγματογνώμονας της οικογένειας του 36χρονου, επισκέφθηκε στο ΠΑΓΝΗ τόσο τον 36χρονο όσο και την αρραβωνιαστικιά του προκειμένου να έχει μία συνολική εικόνα και εκτίμηση της κατάστασης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ