Τζο Μπάιντεν: Αποκάλεσε «πρόεδρο» της Βρετανίας τον Ρίσι Σούνακ

ΗΠΑ: Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Σούνακ επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Βρετανίας, τον περασμένο Οκτώβριο

Τον Ρίσι Σούνακ υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον οποίο μάλιστα προσφώνησε «πρόεδρο» αντί για πρωθυπουργό της Βρετανίας, κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν σήμερα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Ο 80χρονος Μπάιντεν έσπευσε να διορθώσει, αστειευόμενος ότι έδωσε προαγωγή στον Σούνακ. «Λοιπόν, κύριε πρόεδρε… Μόλις σας έδωσα προαγωγή… Κύριε πρωθυπουργέ, είναι υπέροχο που σας υποδεχόμαστε ξανά», είπε ο Μπάιντεν κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος αντέδρασε γελώντας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Σούνακ επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Βρετανίας, τον περασμένο Οκτώβριο.

«Τους τελευταίους μήνες συναντηθήκαμε στο Σαν Ντιέγκο και ακολούθως συναντηθήκαμε στο Μπέλφαστ και στη Χιροσίμα», είπε ο αμερικανός πρόεδρος. «Και τώρα βρισκόμαστε εδώ, θα επιλύσουμε όλα τα προβλήματα στον κόσμο μέσα στα επόμενα 20 λεπτά», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επαίνεσε σήμερα τους ισχυρούς δεσμούς Ουάσινγκτον-Λονδίνου, λέγοντας ότι είναι σε «εξαιρετικά καλή κατάσταση». Ωστόσο, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ιρλανδία, είχε πει ότι στόχος του ταξιδιού του στο νησί ήταν να βεβαιωθεί πως «οι Βρετανοί δεν κ…βαρούσαν», εν μέσω ανησυχίας για την ειρηνευτική διαδικασία και τον αντίκτυπο του Brexit.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ