Σούμερ για F-16: Η Τουρκία αποτελεί σημαντική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια

Τι ανέφερε ο ισχυρότερος παράγοντας στην Γερουσία των ΗΠΑ, ο ηγέτης των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ

«Η Τουρκία αποτελεί σημαντική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντισταθούμε στην επιθετικότητά της στη Μέση Ανατολή και στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε ο ισχυρότερος παράγοντας στην Γερουσία των ΗΠΑ, ο ηγέτης των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ, απαντώντας στους ομογενείς οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες έχουν επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο διαβουλεύσεων και δράσεων για τα F-16.

Ο κ. Σούμερ πρόσθεσε πως «η αντίληψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εμπιστεύονται την Τουρκία ότι σέβεται τους παγκόσμιους κανόνες και τη διεθνή τάξη δεν είναι μόνο επικίνδυνη, αλλά θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά μας και των συμμάχων μας».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να προχωρήσουν σε διπλωματικές ενέργειες που θα διασφαλίσουν ότι η Τουρκία θα λογοδοτήσει για τυχόν αδικήματα που μπορεί να διαπράξει. Τελικά, εναπόκειται στο Κογκρέσο να αξιολογήσει τις επιπτώσεις αυτής της προτεινόμενης πώλησης όπλων και κατά πόσο είναι προς το καλύτερο συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων μας», κατέληξε, ο ηγέτης των Δημοκρατικών.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ