“Ξηλώθηκε” η ιστοσελίδα που πωλούσε συνταγογράφηση φαρμάκων και αναρρωτικών αδειών


Επικαλούμενη «νομικά ζητήματα» που προκύπτουν για την λειτουργία της, η πλατφόρμα που παρείχε συνταγογραφήσεις, αναρρωτικές άδειες και παραπεμπτικά εξετάσεων δι΄ …αλληλογραφίας ανέστειλε τη λειτουργία της, έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις και τα εξώδικα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Στο μήνυμα που ανέβασαν στην ιστοσελίδα, καθώς και στους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα, οι διαχειριστές αναφέρουν πως τις απενεργοποιούν «μέχρι νεωτέρας», ενώ υπόσχονται στους πολίτες που αγόρασαν κάποια ιατρική υπηρεσία στο διήμερο 7 και 8 Ιουνίου ότι λίαν συντόμως θα επιστραφούν τα χρήματά τους στον λογαριασμό τους.

Την ίδια ώρα, οι Ιατρικοί Σύλλογοι έχουν κινήσει νομικές ενέργειες κατά της πλατφόρμας, καθώς και τις πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον μελών τους, που εμφανίζονταν ως γιατροί συνεργάτες της.

Επίσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ έχουν ξεκινήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης καθώς και στην επιβολή, κατά παντός εμπλεκόμενου, των κατάλληλων διοικητικών και λοιπών κυρώσεων για την αποκατάσταση της ζημιάς που ενδεχομένως έχει προκληθεί εις βάρος του Οργανισμού.

«Εφόσον διαπιστωθεί ότι πρόκειται για σημαντική υπόθεση συστηματικής παραβίασης του θεσμικού πλαισίου και της ιατρικής δεοντολογίας, ο Οργανισμός θα ζητήσει την περαιτέρω διεξαγωγή ελέγχου από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και θα επεκτείνει τον έλεγχο και σε συνεργαζόμενους Ιατρούς, Διαγνωστικά Εργαστήρια, Κλινικές και λοιπές υγειονομικές δομές που συνεργάζονται με τα δίκτυα αυτά. Παράλληλα, θα ενημερώσει και τους αρμόδιους ασφαλιστικούς φορείς σχετικά με τη χορήγηση αναρρωτικών αδειών, προκειμένου να επιβληθούν περαιτέρω διοικητικές και άλλες κυρώσεις», ανέφερε ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ