Εμπρησμός στον Ασπρόπυργο, δολοφονία στον Κορυδαλλό, όπλα σε Νέο Κόσμο – Πώς συνδέονται οι υποθέσεις


Οι αστυνομικοί εξετάζουν το σενάριο σύνδεσης των τριών υποθέσεων 

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα, σε πρατήριο καυσίμων στον Ασπρόπυργο, όπου δύο νταλίκες κάηκαν ολοσχερώς. Εξετάζεται το ενδεχόμενο η επίθεση να σχετίζεται με το διπλό φονικό στον Κορυδαλλό.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειαςεξετάζουν τη σύνδεση της εμπρηστικής επίθεσης με τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό γιατί τα θύματα της δολοφονικής ενέδρας ανήκαν κατά πληροφορίες στο περιβάλλον προσώπου που σχετίζεται με το βενζινάδικο που έγινε στόχος στον Ασπρόπυργο. Ο πατέρας του προσώπου αυτού είχε δολοφονηθεί πέρυσι από επαγγελματίες εκτελεστές.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν και το σενάριο σύνδεσης με το κλεμμένο όχημα με βαρύ οπλισμό που βρέθηκε παρκαρισμένο στην οδό Φανοσθένους στο Νέο Κόσμο. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν δύο Καλάσνικοφ, τρία πιστόλια, μία χειροβομβίδα και δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Το αυτοκίνητοείχε κλαπεί τον περασμένο Ιανουάριο από την περιοχή της Νίκαιας. Στο εσωτερικό του έχει βρεθεί γενετικό υλικό που ήδη βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας. Όσον αφορά στα όπλα πάντως, σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, είναι “καθαρά”, ενώ δεν βρέθηκαν αποτυπώματα και ίχνη DNA.

Την ίδια ώρα, αποκλειστικές πληροφορίες για το τι αναφέρει η έκθεση του ιατροδικαστή για τα δύο θύματα του φονικού στον Κορυδαλλό φέρνει στο “φως” η ΕΡΤ. Για τον 38χρονο οδηγό του θωρακισμένου οχήματος αναφέρεται ότι ήταν ακαθόριστος ο αριθμός των σφαιρών που τον τραυμάτισαν θανάσιμα, καθώς έφερε μεγάλα τραύματα τόσο στα χέρια, στα πόδια, στο κεφάλι, αλλά και στην κοιλιακή χώρα. Έτσι ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσε με σαφήνεια να πει πόσες φορές τον πυροβόλησαν οι δύο κουκουλοφόροι εκτελεστές.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πάντως ότι έριξαν περισσότερες από 20 σφαίρες στο σώμα και στο κεφάλι του 38χρονου, καθώς βρήκαν τουλάχιστον 10 κάλυκες μέσα στην καμπίνα του θωρακισμένου τζιπ και βρήκαν και ακόμη 44 εκτός του οχήματος.

Οι δράστες αρχικά, όπως φαίνεται από τα βίντεο που κατέγραψαν την στιγμή της διπλής δολοφονίας, αρχικά πυροβόλησαν τον κουνιάδο του δύο φορές και όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έκθεσηφέρει τραύματα στα πόδια, με αποτέλεσμα να καταλήξει από ακατάσχετη αιμορραγία.

Στη συνέχεια κινήθηκαν προς το τζιπ. Τους αντιλήφθηκε ο 38χρονος οδηγός, ανέβασε το τζάμι, το οποίο ήταν θωρακισμένο και έτσι δεν πέρασαν οι σφαίρες. Στη συνέχεια φαίνεται να ανοίγουν την πόρτα του οδηγού και να τον πυροβολούν σχεδόν εξ επαφής πολλές φορές και να τον τραυματίζουν θανάσιμα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ