Νίκος Ανδρουλάκης: Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ για να υπάρχει ανάχωμα στην αλαζονεία της ΝΔ


Στην Τρίπολη μίλησε απόψε το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, και με την έναρξη της όμιλίας τους εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια του κορυφαίου συνθέτη, Γιάννη Μαρκόπουλου.

«Δυστυχώς σήμερα έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος Έλληνας, ο μεγάλος Κρητικός, ο μεγάλος συνθέτης, ο μεγάλος δημοκράτης Γιάννης Μαρκόπουλος. Ο άνθρωπος που εξέφρασε με το έργο του τους πόθους, τους αγώνες και τα οράματα του ελληνικού λαού» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης ως προς το διακύβευμα των εκλογών υπογράμμισε ότι «το χρέος είναι, όχι μόνο να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ λίγο πιο μεγάλο, όχι μόνο να αυξήσουμε την κοινοβουλευτική μας δύναμη, αλλά να οικοδομήσουμε ξανά το σπίτι του κάθε δημοκράτη και προοδευτικού Έλληνα. Γι’ αυτό καλώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς, του Κέντρου να έρθουν ξανά και να στηρίξουν αυτή τη νέα προσπάθεια για να υπάρχει γνήσιος αντίπαλος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Τόνισε επίσης πως «ο ελληνικός λαός απάντησε στα ψευτοδιλήμματα της πρώτης Κυριακής για ένα ΠΑΣΟΚ-υποστύλωμα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, έτσι και τώρα απαντήστε στα εκβιαστικά διλήμματα του κ. Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας. Υπάρχει κίνδυνος παντοδυναμίας. Γι’ αυτό, ψήφος στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, για να υπάρχει ανάχωμα στην αλαζονεία του συστήματος εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας».

Σχετικά με τα σενάρια περί μη επίτευξης αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία, πρόσθεσε ότι η ΝΔ «μάζεψε όλους από τη δεξιά πολυκατοικία, ας πάρει και τον κ. Βελόπουλο και εκείνους που πουλούν χριστιανεμπόριο, και να κάνει την κυβέρνηση, που πραγματικά εκφράζει η Νέα Δημοκρατία: Τη βαθιά συντήρηση».

Ο κ. Ανδρουλάκης απευθύνθηκε στον κόσμο της Αριστεράς, λέγοντας: «Καλώ τον κόσμο της Αριστεράς να έρθει μαζί μας, να κάνουμε ένα ισχυρό μέτωπο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Τον κόσμο της Αριστεράς που προσέβαλε ο κ. Τσίπρας, όταν δεν ψήφισε την τροπολογία που εμπόδιζε τους φονιάδες του Παύλου Φύσσα, τη Χρυσή Αυγή, και κατόπιν – τρεις μέρες πριν τις εκλογές – κάλεσε τους δήθεν παραστρατημένους χρυσαυγίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ντροπή, κύριε Τσίπρα».

Ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε με αιχμές την περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη στη Θράκη, επισημαίνοντας: «Άκουσα σε ένα βίντεο την κ. Μπακογιάννη να μιλά σε Έλληνες πολίτες με τον παλαιοκομματικό πελατειακό λόγο του ’60, αυτόν που πρέπει να αφήσουμε πίσω, αν θέλουμε να γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλά, από την άλλη, και οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μας πουν πώς ανέχονται στελέχη τους να μιλούν για “τούρκικη” μειονότητα στη Θράκη και, επιπλέον, να απαντήσουν γιατί δεν ψήφισαν τον νόμο για την εκλογή Μουφτή πέρυσι το καλοκαίρι. Εμείς είμαστε το κόμμα, που γκρέμισε τις μπάρες. Εμείς είμαστε το κόμμα, που άνοιξε τα Πανεπιστήμια στους Έλληνες μουσουλμάνους. Εμείς είμαστε το κόμμα της ευρωπαϊκής κανονικότητας, του σεβασμού του κράτους δικαίου, της διάκρισης των εξουσιών. Αυτό το κόμμα, με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη, έδωσε στη Θράκη τη δυνατότητα να είναι μία σύγχρονη περιφέρεια της Ευρώπης. Χωρίς ανισότητες και διακρίσεις».

Ως προς τη δημόσια συζήτηση για τα φορολογικά προγράμματα των κομμάτων, ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι «οι προτάσεις μας αφορούν 1.000, 2.000, 3.000 οικογένειες. Αποκαλύπτεται όμως από το άγχος του κ. Μητσοτάκη, ποιους υπηρετεί η σημερινή Νέα Δημοκρατία. Εμείς υπηρετούμε τον λαό και την πατρίδα και όχι 2.000 οικογένειες, που θέλουν ρουσφέτια στα φορολογικά τους και στις γονικές παροχές».

Αναφερόμενος σε ζητήματα πολιτικού ήθους, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Ο ένας προστάτευσε το περιβάλλον του και τον εαυτό του στο απίστευτο σκάνδαλο των υποκλοπών, που μας έφερε δεκαετίες πίσω. Ο άλλος προφύλαξε τον στενότερο συνεργάτη του, που καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο με 13-0. Δεσμεύομαι ότι τέτοιες περιφρονητικές επιλογές για εσάς και τη δικαιοσύνη, δεν θα κάνω ποτέ. Δεν χωράει κανένα πρόσωπο που θα πληγώσει τη νέα αυτή πορεία κοντά μας. Όποιος πληγώσει τον ελληνικό λαό, θα κατεβαίνει από το “τρένο” της Δημοκρατικής Παράταξης. Και δεσμεύομαι και εδώ, από την Τρίπολη, ότι αυτή η νέα πορεία δεν σηκώνει παζάρια. Είναι πορεία ειλικρίνειας, ήθους και συνέπειας».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ