Καναδάς: Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές


Το πρωί του Σαββάτου, στον Καναδά ενεργές ήταν 426 πυρκαγιές, από τις οποίες οι 144 βρίσκονταν στο Κεμπέκ

Βροχές αναμένονται στον ανατολικό Καναδά οι οποίες είναι πιθανό ότι θα βοηθήσουν να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για την περιοχή του Κεμπέκ, όπου μαίνονται οι δασικές πυρκαγιές, καθώς από εκεί απέχουν αρκετές ημέρες, σύμφωνα με μετεωρολόγο της καναδικής κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό είναι πως το πρωί του Σαββάτου, στον Καναδά ενεργές ήταν 426 πυρκαγιές, από τις οποίες οι 144 βρίσκονταν στο Κεμπέκ. Οι διαστάσεις τους και η πρόωρη για την εποχή εκδήλωσή τους είναι πρωτοφανείς. Από τις ακτές του Ειρηνικού μέχρι τις ακτές του Ατλαντικού έχουν κατακαύσει έκταση 44 εκατομμυρίων στρεμμάτων, έχουν αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ ο καπνός έκανε αβίωτη την κατάσταση μέχρι και την Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τζέραλντ Τσενγκ, η βροχή αναμένεται την Κυριακή στο νότιο Οντάριο και το νοτιοδυτικό Κεμπέκ και θα συμβάλει στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας από τον καπνό.

Ωστόσο, οι βροχοπτώσεις δεν αναμένεται να φθάσουν στις βορειότερες περιοχές του Κεμπέκ όπου μαίνονται οι πυρκαγιές, παρά μετά την Τρίτη και θα είναι ασθενείς.

Μέχρι την Δευτέρα 1.200 πυροσβέστες θα έχουν αναπτυχθεί στα μέτωπα της φωτιάς, ανάμεσά τους και 100 Γάλλοι και οι αρχές εκτιμούν ότι η κατάσταση θα παραμείνει κρίσιμη για τις επόμενες ημέρες.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ