Σουηδία: Νεκρός 15χρονος από πυρά αγνώστων – Τρεις τραυματίες


Σουηδία: Μία ώρα μετά τα γεγονότα περίπου δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στο νότιο τμήμα της Στοκχόλμης σύμφωνα με την αστυνομία

Ένα παιδί 15 ετών και άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Στοκχόλμη, στη Σουηδία, όταν το απόγευμα του Σαββάτου άγνωστοι άνοιξαν πυρ κοντά σε πλατεία, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Μία ώρα μετά τα γεγονότα περίπου δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στο νότιο τμήμα της σουηδικής πρωτεύουσας σύμφωνα με την αστυνομία.

Λίγο μετά τις 18:00 τοπική ώρα – 19:00 ώρα Ελλάδας – για πυρά κοντά σε πλατεία του νότιου τομέα, η αστυνομία βρήκε επιτόπου δύο ανθρώπους με τραύματα από σφαίρες, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκονταν άλλοι δύο τραυματίες, ένας από τους οποίους υπέκυψε στα τραύματά του.

Οι υπόλοιποι τρεις διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

«Ο νεκρός είναι ένα αγόρι 15 χρονών», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Στοκχόλμης, ο Τουβέ Χεγκ, συμπληρώνοντας πως οι περιστάσεις της επίθεσης δεν έχουν ακόμη εξιχνιαστεί.

Οι τραυματίες είναι άλλος ένας έφηβος, επίσης 15 ετών, ένας άνδρας και μια γυναίκα, αντίστοιχα 45 και 65 ετών, πάντα σύμφωνα με την αστυνομία.

Την Παρασκευή, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες σε χωριστά επεισόδια στην περιφέρεια της Στοκχόλμης.

Τα τελευταία χρόνια, η Σουηδία δυσκολεύεται να κάμψει κύμα επιθέσεων με όπλα και βομβιστικών ενεργειών, αποδιδόμενο σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών που επιδίδονται κυρίως σε διακίνηση ναρκωτικών.

Η σκανδιναβική χώρα έγινε θέατρο 391 επιθέσεων με τη χρήση όπλων το 2022, εκ των οποίων 62 ήταν θανατηφόρες, έναντι 45 την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα δεδομένα της αστυνομίας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ