Πώς θα ξεφορτωθείς τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια


Σηκώνεσαι, πας στον καθρέφτη και για άλλη μια φορά βλέπεις αυτούς τους ενοχλητικούς μαύρους κύκλους, λες και έχεις να κοιμηθείς τέσσερις μέρες.

Μαύροι κύκλοι, λοιπόν. Προκαλούνται από συσσώρευση τοξινών που μεγαλώνουν τα αιμοφόρα αγγεία κάτω απ’ το λεπτό και ευαίσθητο δέρμα που περιβάλλει την περιοχή των ματιών. Και δεν έχουν να κάνουν με το πόσο καλά ή άσχημα κοιμάσαι το βράδυ.

Πολύ συχνά πίσω απ’ τους μαύρους κύκλους βρίσκονται παράγοντες όπως η έλλειψη ύπνου, η αφυδάτωση ή άγχος. Οπότε αν παρατηρήσεις ότι μετά από ένα καλό ύπνο αρχίζουν να εξαφανίζονται, τότε το πιο πιθανό είναι απλά το σώμα σου να αποζητούσε ξεκούραση.

Για να τους αντιμετωπίσεις, εκτός του ότι πρέπει να κοιμάσαι αρκετά, πρέπει να πίνεις πολύ νερό, να περιορίσεις την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα (καθώς η νικοτίνη προκαλεί ζημιά στο φυσικό κολλαγόνο) και να φοράς πάντοτε γυαλιά ηλίου.

Αν βέβαια, παρά το καθημερινό 8ωρο στο κρεβάτι και δύο λίτρα νερό την ημέρα οι μαύροι κύκλοι επιμένουν, ίσως είναι θέμα DNA και απαιτεί κάτι παραπάνω από ξεκούραση για να το διορθώσεις. Οπότε αντί να τα βάζεις με κάποιον απ’ τους γονείς σου, που μπορεί να σου κληρονόμησε τους μαύρους κύκλους, είναι καιρός να αναζητήσεις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, αφού βλέπεις ότι οι παραπάνω δεν σε καλύπτουν.

Μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση είναι να βάλεις κρύες κομπρέσες κάτω απ’ τα μάτια σου, που μπλοκάρουν προσωρινά τα αιμοφόρα αγγεία και προσφέρουν σύντομη ανακούφιση. Αν έχεις και πρήξιμο τότε δοκίμασε να βάλεις κάτω απ’ τα μάτια σου δύο παγωμένα σακουλάκια τσαγιού, που περιέχουν φυσικές τανίνες και θα βελτιώσουν κάπως την κατάσταση.

Το δέρμα κάτω απ’ τα μάτια είναι 10 φορές λεπτότερο απ’ το υπόλοιπο πρόσωπο, οπότε αν χρησιμοποιείς δερμοκαλλυντικά προϊόντα θα πρέπει να τα εφαρμόζεις με προσοχή και πολύ απαλά. Μία ενυδατική κρέμα ή κρέμα ειδικά για τα μάτια που περιέχει ρετινόλη θα βοηθήσει αρκετά επίσης, καθώς αυτό το συστατικό ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου.

Ένα άλλο μυστικό που μπορεί να σε βοηθήσει είναι να χρησιμοποιείς ένα επιπλέον μαξιλάρι όταν ξαπλώνεις, ώστε να μην συσσωρεύεται το αίμα γύρω απ’ τα μάτια.

Αν πάλι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν λειτουργήσει, τότε δοκίμασε να καμουφλάρεις τα σημάδια με λίγο concealer.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ