Ναυάγιο σε διεθνή χωρικά ύδατα ανοικτά της Πύλου: Στους 79 οι νεκροί μετανάστες – Στο σημείο της τραγωδίας ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ


Σε ένα από τα πλέον πολύνεκρα ναυάγια με μετανάστες στη Μεσόγειο εξελίσσεται το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους ανοιχτά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 79 νεκροί και 104 άνθρωποι έχουν διασωθεί. Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιβάτες μπορεί να ξεπερνούσαν ακόμη και τους 700.

Από το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ της περιφέρειας Πελοποννήσου. Ήδη έχουν μεταβεί από την Αθήνα και 2 οχήματα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) με γιατρούς και διασώστες ώστε να συνδράμουν στο έργο διαλογής και διακομιδής των διασωθέντων.

Στο Λιμάνι της Καλαμάτας έχουν αναπτυχθεί 10 ασθενοφόρα με διασώστες και γιατρούς του ΕΚΑΒ, ενώ έχουν ήδη διακομισθεί στο ΓΝ Καλαμάτας διασωθέντες μετανάστες για να τους παρασχούν οι πρώτες βοήθειες.

Κατόπιν εντολής από το Υπουργείο Υγείας, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, μεταβαίνει εσπευσμένα στην Καλαμάτα, ώστε να συντονίσει την επιχείρηση παροχής υγειονομικής περίθαλψης προς τους διασωθέντες μετανάστες από το πολύνεκρο ναυάγιο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ