Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα 19 μέλη της σπείρας που έστησαν απάτες με κέρδος 2,5 εκατ. ευρώ


Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που είχε στήσει τεράστιο δίκτυο έτσι ώστε να εξαπατά ανυποψίαστους και να αποκομίζει τεράστια χρηματικά κέρδη

Μέσω εταιρειών – «βιτρίνα», εξαπάτησε επιχειρήσεις, κυρίως εμπορίας τροφίμων και ποτών, αγοράζοντας προϊόντα με ακάλυπτες επιταγές ή πλαστά τραπεζικά εμβάσματα και τα μεταπωλούσε σε ανταγωνιστικές τιμές.

Εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. μεγάλη σπείρα στη Θεσσαλονίκη η οποία εξαπατούσε πολίτες μέσω εταιριών «βιτρίνα». Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος των κερδών που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έφτανε μέχρι τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Την Πέμπτη (15/6), η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 19 μελών της σπείρας σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικών Διατάξεων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ατόμων, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη, για τις κατά περίπτωση αξιόποινες πράξεις της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση από κοινού, της ηθικής αυτουργίας σε απάτη κατ’ εξακολούθηση με συνολική προκληθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ, της συνέργειας σε απάτη κατ’ εξακολούθηση, από κοινού και κατά μόνας, με συνολική προκληθείσα ζημιά άνω των 120.000 ευρώ, της απάτης κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα και σε απόπειρα, με συνολική προκληθείσα ζημιά άνω των 120.000 ευρώ, της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιο που σκόπευε να βλάψει άλλον και η συνολική ζημία υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, οι οποίες φέρεται να τελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον από το έτος 2018.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ