Θεσσαλονίκη: Επιθέσεις μαφιόζων σε αστυνομικούς από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος


Για «μαφιόζικες» επιθέσεις σε βάρος εν ενεργεία Αξιωματικών ειδικής υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κάνει λόγο η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας

Επιθέσεις, δολιοφθορές σε αυτοκίνητα και μηχανές τους δέχονται τις τελευταίες μέρες ορισμένοι αξιωματικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, έχουν ήδη γίνει ποινικές αναφορές από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειωθεί πως η τελευταία επίθεση συνέβη πριν από περίπου 5 μέρες, κατά την οποία άγνωστοι έκαψαν τη μηχανή ενός αστυνομικού, με τον ίδιο να είναι στο σπίτι του με την κόρη του.

Μετά από αυτά ανοίγουν τα βιβλία στο Οργανωμένο Έγκλημα προκειμένου να βρουν τους ηθικούς αυτουργούς και τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις.

Δύο είναι τα τινά: Πρώτον, τα εμπλεκόμενα στις επιθέσεις πρόσωπα συνδέονται με υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών αλλά και διακίνησης μεταναστών. Θα μπορούσε, όπως αναφέρουν και οι πληροφορίες, να συνδέονται με καρτέλ διεθνούς δικτύου, που μάλιστα έβαζε ανθρώπους από το εξωτερικό να έρχονται και να κάνουν τα χτυπήματα. Δεύτερον, είναι πιθανό τα άτομα που εμπλέκονται στις επιθέσεις να πρόκειται για άτομα αντιπερισπασμού. Πρόσωπα δηλαδή που θέλουν να σταματούν τις έρευνες και να τις κινούν προς δικό τους όφελος.

Ακόμα υπό έρευνα, κάποιους μήνες τώρα, βρίσκεται ένα άλλο κύκλωμα που αφορά σε υψηλόβαθμους αστυνομικούς οι οποίοι συνεργάζονται με πληροφοριοδότες για να δίνουν φορτία κοκαΐνης. Αυτό είναι ένα άλλο κύκλωμα που άρχισε να αποκαλύπτεται στην Θεσσαλονίκη, μετά από άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου.

Η επιστολή της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας

Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας:

«Δυστυχώς, εν έτει 2023, ζώντας σε μία εποχή όπου ο σεβασμός του κράτους δικαίου είναι ουσιώδους σημασίας για την ίδια την λειτουργία του, πληροφορούμαστε αδιανόητες και πρωτοφανείς γκανγκστερικές – μαφιόζικες επιθέσεις, σε βάρος εν ενεργεία Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, που παραπέμπουν μάλιστα σε σενάρια χολιγουντιανών ταινιών, αλλά και σε πρακτικές της εγκληματικής οργάνωσης «Κόζα Νόστρα».

Συγκεκριμένα οι εγκληματικές ενέργειες σε βάρος των συναδέλφων μας φέρεται να έλαβαν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα και δη εντός χρονικού διαστήματος λίγων μηνών, ως εξής:

– Πριν από οχτώ (8) μήνες περίπου, έλαβε χώρα εγκληματική ενέργεια σε βάρος αξιωματικού της συγκεκριμένης υπηρεσίας και συγκεκριμένα προκλήθηκε δολιοφθορά στο σύστημα τροφοδότησης καυσίμου (κόβοντας το σωληνάκι καυσίμου) στην ιδιωτικής χρήσης δίκυκλη μοτοσυκλέτα του.

– Πριν από τέσσερεις (4) μήνες περίπου, σε βάρος έτερου αξιωματικού της ίδιας Υπηρεσίας της Ασφάλειας, προκλήθηκε δολιοφθορά με παρέμβαση στο σύστημα πέδησης των εμπρόσθιων τροχών στο ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητό του.

– Πριν από ένα (1) μήνα περίπου, έλαβε χώρα πρωτοφανή ενέργεια σε βάρος ανώτερου αξιωματικού, ομοίως της ίδιας Υπηρεσίας, ήτοι, σημαντικές φθορές και καταστροφή με βανδαλιστικό τρόπο των δενδροκαλλιεργειών, ιδιοκτησίας αυτού και της οικογένειάς του (στον τόπο καταγωγής του), ζημία η οποία εκτιμάται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

– Πριν από επτά (7) μήνες περίπου, έλαβε χώρα εγκληματική ενέργεια σε βάρος αξιωματικού της συγκεκριμένης υπηρεσίας και συγκεκριμένα προκλήθηκε δολιοφθορά στο σύστημα τροφοδότησης καυσίμου (κόβοντας το σωληνάκι καυσίμου) στην ιδιωτικής χρήσης δίκυκλη μοτοσυκλέτα του.

– Πριν από λίγες ημέρες, σε βάρος του ίδιου προαναφερόμενου αξιωματικού πραγματοποιήθηκε δόλιος εγκληματικός εμπρησμός στην ιδιωτικής χρήσης δίκυκλη μοτοσυκλέτα του, που βρίσκονταν σταθμευμένη κάτω από την οικία όπου διαμένει με την οικογένειά του, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ