Κως: Έτσι θα λυθεί το μυστήριο της δολοφονίας της Αναστάζια – Τι κατέθεσαν ύποπτος και συγκάτοικος


Το μυστήριο θα λυθεί σε λίγες ώρες μόλις το DNA από τα νύχια της κοπέλας «δείξει» τον δολοφόνο, τότε όλα τα κομμάτια του παζλ θα μπουν στη θέση τους.

Ο βασικός ύποπτος δηλώνει άγνοια για τον φόνο της Αναστάζια και ισχυρίζεται ότι απλά ήπιαν οι δύο τους αλκοόλ και μετά την άφησε με το μηχανάκι του σε κεντρικό δρόμο για να την παραλάβει ο σύντροφος της.

Ο συγκάτοικος του από την άλλη, ο οποίος δίνει τη μια κατάθεση πίσω από την άλλη, υποστηρίζει πως ο φίλος του πήγε στο σπίτι με την κοπέλα και μόλις εκείνος την είδε τους είπε να φύγουν. Μάλιστα άκουσε και το μηχανάκι να φεύγει λίγο μετά τις 11 το βράδυ όμως είχε…. ξεχάσει προφανώς ότι λίγα λεπτά πριν είχε δηλώσει πως στις 11 κοιμήθηκε.

Τα μηνύματα από την άλλη που έστειλε η Αναστάζια στον σύντροφο της αρχικά ήταν καθησυχαστικά όμως έστειλε κι ένα μήνυμα φόβου με το στίγμα που βρίσκεται. Εδώ έχουν μεγάλη αξία οι ώρες αποστολής.

Αν η Αναστάζια έφυγε μαζί με τον βασικό ύποπτο από το σπίτι στις 11 – όπως λέει ο συγκάτοικος- και ο 32χρονος πήγε να την αφήσει σε κεντρικό σημείο για να την παραλάβει ο σύντροφος της όπως λέει τουλάχιστον ο ίδιος , μήπως η ώρα του στίγματος συμπίπτει με την ώρα που υποτίθεται πως την άφησε ο 32χρονος στο σημείο; Κι αν ναι τι εκτυλίχθηκε εκεί;

Οι αρχές είναι αντιμέτωπες με αναπάντητα ερωτήματα τα οποία μπορούν να απαντηθούν μόνο από τα αποτελέσματα του DNA, σε συνδυασμό με τις κάμερες ασφάλειας και την εξέταση των κινητών αλλά και των στιγμάτων των τηλεφώνων τις κρίσιμες ώρες.

Το μυστήριο θα λυθεί σε λίγες ώρες μόλις το dna από τα νύχια της κοπέλας «δείξει» τον δολοφόνο, τότε όλα τα κομμάτια του παζλ θα μπουν στη θέση τους.

Πάντως ο δράστης του άγριου φονικού κινήθηκε πολύ επαγγελματικά. Το πιθανότερο είναι να μετέφερε νεκρή την κοπέλα στον υδροβιότοπο στις Αλυκές αφού προηγουμένως την είχε τυλίξει με σεντόνι και την είχε βάλει σε μαύρες σακούλες.

Το σεντόνι φέρεται να το χρησιμοποίησε για να «κλειδώσει» τη δυσοσμία, ενώ αποφάσισε να πετάξει το νεαρό κορίτσι στο συγκεκριμένο σημείο μέσα στο νερό καθώς γνώριζε ότι θα αλλοιωθούν στοιχεία. Όμως στάθηκε άτυχος καθώς τα νύχια της κοπέλας, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, δεν ακουμπούσαν στο νερό άρα δεν έχουν χαθεί πολύτιμα στοιχεία πάρα το γεγονός ότι η σορός ήταν σε προχωρημένη σήψη.

Ο ιατροδικαστής δεν μπορεί να προσδιορίσει ξεκάθαρα ποτέ ο δολοφόνος τη σκότωσε και εκτιμά πως έγινε βράδυ Δευτέρας ή ξημερώματα Τρίτης κι εδώ έρχεται να δεθεί ένα ακόμα στοιχείο που προκύπτει από κατάθεση μαρτύρακλειδί ο οποίος είπε στους αστυνομικούς πως πολύ αργά το βράδυ της Δευτέρας είδε ένα άτομο χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει αν ήταν άντρας και τι χαρακτηριστικά είχε, να κινείται στα χωράφια πολύ κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε η Αναστάζια, κρατώντας έναν φακό που του φάνηκε σαν φακός κινητού. Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι τον κοιτούσε επίμονα από απόσταση με το άτομο αυτό να τον αντιλαμβάνεται και να κλείνει τον φακό.

Έχουν περάσει 11 μέρες από την ημέρα που εξαφανίστηκε η Αναστάζια και 4 μέρες από τη στιγμή που βρέθηκε το άψυχο κορμί της το οποίο εντοπίστηκε 1 εβδομάδα μετά την εξαφάνιση από εθελόντρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η μητέρα της Αναστάζια επιρρίπτει ευθύνες στην αστυνομία και συγκεκριμένα σε όσους ανέλαβαν την υπόθεση, μιλώντας για καθυστερήσεις και λάθη που αν είχαν αποτραπεί ίσως το παιδί της να ζούσε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ