Μέγαρα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών – Πώς δρούσαν τα μέλη του


Αποδομήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής η δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση κοκαΐνης στην περιοχή των Μεγάρων Αττικής

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από την ανωτέρω υπηρεσία με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και αστυνομικών σκύλων, πρωινές ώρες της 27-6-2023 στα Μέγαρα Αττικής, συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός, υπαρχηγός της οργάνωσης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 27χρονος αλλοδαπός, αρχηγός της οργάνωσης, ενώ αναζητείται και έτερο άγνωστο μέλος αυτής, σε βάρος των οποίων έχει σχηματισθεί δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, μελέτης και ανάλυσης δεδομένων αναφορικά με τη δράση εγκληματικού δικτύου που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση κοκαΐνης στην περιοχή των Μεγάρων εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Κατά την προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι η δράση του εγκληματικού κυκλώματος χρονολογείται τουλάχιστον από τις αρχές του μήνα Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Πρόκειται για οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος διαχειριζόταν το ταμείο, είχε αναλάβει την προμήθεια, την απόκρυψη, τη διαχείριση, το διαμοιρασμό και τον καθορισμό των τιμών των διακινούμενων ποσοτήτων και λάμβανε μέτρα για τη διασφάλιση της συνέχισης της δράσης της οργάνωσης.

Ο 34χρονος, ήταν επιφορτισμένος με τη διαχείριση και την απόκρυψη μέρους των ναρκωτικών, την προμήθεια εξωτερικών συνεργατών τους και την εξυπηρέτηση της πελατείας τους. Επίσης, κατά την απουσία του 27χρονου «αρχηγού» αναλάμβανε αυτός τα καθήκοντα του.

Τέλος, το τρίτο μέλος της οργάνωσης ήταν υπεύθυνο για την απόκρυψη και διαφύλαξη μέρους των ναρκωτικών.

Επιπλέον συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ο οποίος προμηθεύονταν από τα μέλη της οργάνωσης ποσότητες κοκαΐνης και τις διακινούσε περεταίρω στην περιοχή των Μεγάρων.

Στο πλαίσιο της ίδια επιχείρησης, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες στις περιοχές των Μεγάρων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • -16- αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη -10- γραμμαρίων,
  • ποσότητα κάνναβης,
  • κουτάκια από φαρμακευτικά δισκία εντός των οποίων αποθήκευαν τις προς διακίνηση ναρκωτικές ουσίες,
  • -3- αυτοκίνητα,
  • το χρηματικό ποσό των -19.358- ευρώ,
  • κινητά τηλέφωνα και πακέτα σύνδεσης.

Αντικείμενο της έρευνας αποτελεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου φέρεται να διοχετεύονται προς νομιμοποίηση τα κέρδη των παράνομων εσόδων τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ