Καιρός Live: Ο χιονιάς «σαρώνει» την Αθήνα – Το έστρωσε στα βόρεια προάστια (pics+vids)


Η κακοκαιρία «χτυπά» το Λεκανοπέδιο – Λευκό τοπίο σε Μαλακάσα, Αφίδνες, Άγιο Στέφανο, Εκάλη, Διόνυσο, Άνοιξη, Πολιτεία, Δροσιά, Νέα Ερυθραία  – Νιφάδες σε πολλές περιοχές – Ένταση των φαινομένων τις επόμενες ώρες 

Το βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα «Τηλέμαχος» σαρώνει τη χώρα με σφοδρές χιονοπτώσεις.

Στο «μάτι» της βρίσκεται η ανατολική Στερεά και η Αττική, με τα χιόνια να έχουν φτάσει μέχρι τα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Λευκό είναι το τοπίο σε Μαλακάσα, Αφίδνες, Άγιο Στέφανο, Εκάλη, Διόνυσο, Άνοιξη, Πολιτεία, Δροσιά, Νέα Ερυθραία ενώ, από τις 21:00 και μετά πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται και στην Κηφισιά.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, εκχιονιστικά «οργώνουν» την εθνική οδό για να μην κλείσει από το χιόνι.

Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται σε αρκετές περιοχές της Αθήνας, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι τα φαινόμενα θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δείτε το βίντεο με τη χιονόπτωση στα βόρεια προάστια της Αθήνας:

Οι Αρχές είναι σε ετοιμότητα για να διευκολύνουν την κίνηση των οδηγών ενώ η εταιρεία «Νέα Οδός» που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο της Αθηνών – Λαμίας καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Τα εκχιονιστικά είναι σε πλήρη ετοιμότητα όπως επίσης και οι αλατιέρες για να μην παγώσουν οι δρόμοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΩΝ: 

Δείτε ΕΔΩ ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη (08/01)

Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οι κατά τόπους Δήμοι και η εταιρεία «Νέα Οδός» που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να μην κλείσει το εθνικό οδικό δίκτυο, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να εστιάζεται στη Μαλακάσα.

Μεγάλος ωστόσο είναι ο κίνδυνος στους παραδρόμους, με τις Αρχές να καλούν τους πολίτες να μην τους χρησιμοποιούν διότι υπάρχουν σημεία που δεν έχουν καθαριστεί ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος του πάγου.

Δείτε τα βίντεο: 

 
 
Μαλακάσα: 

 

Στη διασταύρωση του Ωρωπού:

 

Δείτε ΕΔΩ ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και πού χρειάζονται αλυσίδες

Χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας φέρνει το νέο κύμα κακοκαιρίας «Τηλέμαχος», το οποίο επηρεάζει ήδη πολλές περιοχές της Ελλάδας , προκαλώντας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά και θυελλώδεις βοριάδες, σύμφωνα με τη meteo, τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr το χάρτη εκτιμώμενης χιονοκάλυψης για το πρωί της Τρίτης (08/01/2019)

Η διάρκεια της κακοκαιρίας θα είναι σύντομη: από την Τρίτη βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, που όμως θα είναι πρόσκαιρη.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ