Πως η κα Ντόρα έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. – Οι “βραβευμένες” μάσκες από Τουρκία και ο ρόλος του ντιλιβερά


Μοίραζε botox, υαλουρονικά και “βραβευμένες” μάσκες αμφιβόλου ποιότητας και κατασκευής σε κέντρα αισθητικής και γιατρούς στο Κολωνάκι – Από Τουρκία και Πολωνία οι παραγγελίες της 54χρονης με τα γαλάζια μάτια Θ.Μ.

Διαφήμιζε τα προϊόντα σε σελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης και -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- υπήρχαν μέρες που διακινούσε τέσσερα και πέντε δέματα, αξίας 120 έως 850 ευρώ το κάθε ένα.

Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας κατάφεραν να εντοπίσουν ένα πακέτο, με εννέα χιλιάδες ευρώ σε χαρτονομίσματα, το οποίο έστειλε στην Πολωνία η 54χρονη, αλλά και παραστατικά για τις αγοραπωλησίες της τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η 54χρονη είναι ιδιοκτήτρια εταιρείας με προϊόντα ομορφιάς και το 2022 είχε βραβευτεί για την πορεία της στον χώρο.

Κέντρα αισθητικής σε όλη την Ελλάδα, αλλά και γιατρούς στο κέντρο της Αθήνας εφοδίαζε με μη εγκεκριμένα σκευάσματα υαλουρονικού οξέος, μάσκες ομορφιάς και μπότοξ, μία 54χρονη, την οποία συνέλαβαν τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, μαζί με έναν 41χρονο, που το τελευταίο διάστημα εργαζόταν για εκείνη ως μεταφορέας.

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών τουλάχιστον από το 2019 αγόραζε τα σκευάσματα από την Τουρκία και την Πολωνία, τα παραλάμβανε μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και με έναν αντίστοιχο τρόπο τα διένειμε στους ενδιαφερόμενους.

Τα κατασχεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 40.000 ευρώ, δεν θεωρούνται ασφαλή και αποτελούν κίνδυνο για τον χρήστη τους και θα αποσταλούν στον Ε.Ο.Φ. για εργαστηριακή εξέταση και φύλαξη.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Φ., εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη τη οποίας διακινούσαν μη εγκεκριμένα φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για επεμβάσεις αισθητικής.

Στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, 26 Ιουνίου 2023, σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθησαν δύο άτομα (γυναίκα και άνδρας) και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράνομη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η συλληφθείσα τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2019 δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών σκευασμάτων (botox, σκευασμάτων υαλουρονικού οξέως κ.α.) καθώς και μη πιστοποιημένων μασκών αισθητικής προσώπου. Στην παράνομη αυτή δραστηριότητα είχε ενταχθεί προ μηνός περίπου και ο έτερος συλληφθείς, ο οποίος είχε ρόλο διανομέα (delivery).

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, εισήγαγαν τα προϊόντα από την Τουρκία και την Πολωνία με δέματα, μέσω εταιριών ταχυμεταφορών ή αυτοπροσώπως, τα αποθήκευσαν σε χώρο σε περιοχή της Αττικής και τα διαφήμιζαν μέσω σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που διατηρούσε η συλληφθείσα.

Το πελατολόγιό τους απαρτιζόταν από πολυάριθμα ιατρεία και κέντρα αισθητικής σε διάφορες περιοχές της χώρας, στα οποία τα προϊόντα παραδίδονταν με απ’ ευθείας παράδοση ή με αποστολή δεμάτων ενώ η αντίστοιχη πληρωμή πραγματοποιούταν είτε χέρι με χέρι είτε μέσω αντικαταβολής.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον αποθηκευτικό χώρο και σε οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 226 φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα (botox, σκευάσματα υαλουρονικού οξέος κ.α.),
  • 160 συσκευασίες μασκών αισθητικής,
  • 910 ευρώ και
  • πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Τα κατασχεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 40.000 ευρώ, δεν θεωρούνται ασφαλή και αποτελούν κίνδυνο για τον χρήστη τους και θα αποσταλούν στον Ε.Ο.Φ. για εργαστηριακή εξέταση και φύλαξη.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ