Gnocco Fritto: Αφράτα «μαξιλαράκια» με προσούτο!


Υλικά για 24 κομμάτια

1 φύλλο σφολιάτα
1 φλ. του τσαγιού μαργαρίνη
Ελαιόλαδο
120 γρ. προσούτο σε λεπτές φέτες
Χοντρό θαλασσινό αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τη σφολιάτα σε 24 κομμάτια (τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα).

Σε πλατύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε μέτρια θερμοκρασία.

Βάζουμε ανά τρία τα κομμάτια να τηγανιστούν για 10 δευτερόλεπτα από τη μία πλευρά και τα γυρνάμε προσεκτικά με σπάτουλα για άλλα 10 δευτερόλεπτα από την άλλη μέχρι να φουσκώσουν και να αφρατέψουν.

Τα αποσύρουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μία επιφάνεια που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Συνεχίζουμε για όλα τα κομμάτια.

Τα αλείφουμε με πινέλο με ελάχιστο ελαιόλαδο, μοιράζουμε το προσούτο και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
Τα σερβίρουμε αμέσως.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ