Gnocco Fritto: Αφράτα «μαξιλαράκια» με προσούτο!

11/01/2019 14:36

Υλικά για 24 κομμάτια

1 φύλλο σφολιάτα
1 φλ. του τσαγιού μαργαρίνη
Ελαιόλαδο
120 γρ. προσούτο σε λεπτές φέτες
Χοντρό θαλασσινό αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τη σφολιάτα σε 24 κομμάτια (τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα).

Σε πλατύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε μέτρια θερμοκρασία.

Βάζουμε ανά τρία τα κομμάτια να τηγανιστούν για 10 δευτερόλεπτα από τη μία πλευρά και τα γυρνάμε προσεκτικά με σπάτουλα για άλλα 10 δευτερόλεπτα από την άλλη μέχρι να φουσκώσουν και να αφρατέψουν.

Τα αποσύρουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μία επιφάνεια που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Συνεχίζουμε για όλα τα κομμάτια.

Τα αλείφουμε με πινέλο με ελάχιστο ελαιόλαδο, μοιράζουμε το προσούτο και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
Τα σερβίρουμε αμέσως.

ΠΗΓΗ



ΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης