4 ευχάριστες δραστηριότητες για να διδάξετε στο παιδί σας να διαχειρίζεται τα χρήματα


Αναμφισβήτητα, όλοι οι γονείς ξέρουν ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουν τα παιδιά πώς να διαχειρίζονται τα χρήματα. Η δυσκολία έγκειται στο πώς θα μάθουν να το κάνουν αυτό. Σε αντίθεση με το να βοηθήσετε ένα παιδί να μάθει ποδήλατο, η απόκτηση ικανότητας διαχείρισης των χρημάτων δεν είναι η δεύτερη φύση τους (ούτε και για τους μεγάλους φυσικά).

Στην πραγματικότητα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι γονείς αισθάνονται πιο άνετα συζητώντας για σeξ ή ναpκωτικά με τα παιδιά τους. Ο λόγος; Πολλοί ενήλικες πιστεύουν ότι και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν αρκετά για τη διαχείριση των χρημάτων. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι οι γονείς αποτελούν τη βασική επιρροή στην οικονομική συμπεριφορά ενός παιδιού.

Εδώ, μπορείτε να διαβάσετε τέσσερις ευφάνταστες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας, ώστε να τα βοηθήσετε να διαχειρίζονται καλύτερα τα χρήματα!

Ανταποδώστε!

Η πιο σημαντική οικονομική συνήθεια όλων θα μπορούσε να είναι η φιλανθρωπία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να ξεκινήσετε να μιλάτε στο παιδί σας για τους λόγους για τους οποίους πρέπει να είναι δοτικό και να του δώσετε κίνητρα για να αποκτήσει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, μια ιδέα που μπορεί να καταλάβει ακόμα και ένα παιδί 4 ετών. Εξηγήστε του ότι ακόμη και μερικά ευρώ μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά σε κάποιον που τα έχει ανάγκη. Αναζητήστε μαζί τις οργανώσεις που είναι γνωστές για τη χρήση μικρών ποσών μετρητών, ενώ κάνουν μεγάλα πράγματα και έχουν αντίκτυπο. Για παράδειγμα, δοκιμάστε την Heifer International, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που κάνει δωρεές σε ζώα του αγρού και προμήθειες σε όλο τον κόσμο. Το παιδί σας μπορεί να αγοράσει ένα κοπάδι νεοσσών για να βοηθήσει στην υποστήριξη μιας οικογένειας μόνο για 20 ευρώ. Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε δωρεά σε ένα κοντινό καταφύγιο ζώων ή να βοηθήσετε πληρώνοντας τα ιατρικά έξοδα ενός ατόμου της περιοχής σας που είναι άρρωστο.

Το φαινόμενο της πεταλούδας

Από όλες τις πολύτιμες δεξιότητες που μπορείτε να διδάξετε σε παιδιά ηλικίας 4 και 5 ετών, η αργοπορημένη ευχαρίστηση μπορεί να είναι η πιο σημαντική. Πρόκειται για τη βασική δεξιότητα που χρειάζονται οι ενήλικες για να κάνουν έξυπνες δαπάνες, εξοικονόμηση και επενδύσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για τα παιδιά, δεν υπάρχει πλέον μαγικός τρόπος να αναπτυχθεί η απαιτούμενη υπομονή παρά με ένα απλό, προσιτό εκκολαπτήριο πεταλούδων. Ναι… καλά διαβάσετε!! Οι πεταλούδες είναι η λύση. Απαιτείται λίγος προγραμματισμός για να το ρυθμίσετε, και στη συνέχεια πρέπει να περιμένετε περίπου ένα μήνα, ώστε οι κάμπιες να γίνουν πεταλούδες- μια διαδικασία που αποτελεί αιωνιότητα για τα μικρά παιδιά. Κατά τη διάρκεια του «ταξιδιού», το παιδί σας θα πρέπει να εκτελεί απλές εργασίες – να αποθηκεύει το περίβλημα με φρέσκα τρόφιμα, να διατηρεί το μέρος υγρό και να καθαρίζει τις ακαθαρσίες. Ο τρόπος που θα γιορτάζετε κάθε στάδιο της ανάπτυξης, θα είναι να βάζετε ένα ευρώ σε ένα βάζο, έτσι ώστε το παιδί σας να παρακολουθεί τις αποταμιεύσεις του μαζί με τη μελλοντική πεταλούδα του.

Εύκολο… όπως ένα γλυκό

Τίποτα περισσότερο από ένα γλυκό δεν θα παρακινήσει τα παιδιά (ή τους ενήλικες) να μάθουν! Η παρακάτω δραστηριότητα διδάσκει παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω πώς να οργανώνουν και να εκτελούν τις δεξιότητες προϋπολογισμού που θα είναι πολύτιμες αργότερα στη ζωή.

Πρώτον, επισκεφθείτε το τοπικό αρτοποιείο σας και τιμολογήστε μια ολόκληρη πίτα (μηλόπιτα, πορτοκαλόπιτα – ό, τι λιγουρεύεται το παιδί σας). Προχωρήστε στο παντοπωλείο, έχοντας μαζί σας μια συνταγή και τιμολογήστε κάθε συστατικό. Αν το σύνολο είναι λιγότερο από την τιμή αρτοποιίας, αγοράστε τα υλικά και ετοιμάστε το μόνοι σας. Αν όχι, θα πρέπει να κάνετε σύγκριση-μπορεί να βρείτε ένα λιγότερο ακριβό εκχύλισμα βανίλιας; – μέχρι να βρείτε έναν τρόπο να το κάνετε με λιγότερα χρήματα.

Πολύ ενδιαφέρον-συμφέρον

Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος είχε πει το εξής: Μία λίβρα που σώθηκε είναι στην πραγματικότητα κάτι περισσότερο από μια λίβρα που κερδίζετε, εάν την αποθηκεύσετε σε έναν λογαριασμό.

Ξεκινήστε δίνοντας στο παιδί σας ένα ευρώ. Κάθε μέρα, πληρώστε τόκο που ισούται με το ποσό που έχει ήδη: Τη δεύτερη μέρα, δώστε του ακόμη ένα ευρώ, φέροντας το σύνολό του σε δύο λεπτά. Την τρίτη ημέρα, δώστε του δύο ακόμα. Σταματήστε την 11η ημέρα, εκτός εάν είστε διατεθειμένοι να συμμετάσχετε με σοβαρά ποσά σε μετρητά. Μέχρι τότε, το ποσό θα έχει φτάσει στα 10,24 ευρώ, χάρη στην αύξηση του τόκου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ