Τέσσερα ψέματα που στάνταρ σου έχει σερβίρει κάποιος μπάρμαν


Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού οι άνθρωποι που είναι σε θέση να ψαρώσουν τα πλήθη

Ο μπάρμαν είναι μια τέτοια περίπτωση, παρότι είναι πολλές οι φορές που η υπερβολή ξεχειλίζει από τις αφηγήσεις κάνοντάς τους να φλερτάρουν με τη γραφικότητα. Όλοι θυμόμαστε τις πιο επικές ιστορίες που έχουμε ακούσει από έναν επαγγελματία του ποτού. Οι περισσότερες από αυτές έχουν μια… λάιτ υπερβολη μέσα τους και οι παρακάτω είναι κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές.

Για μένα έχουν τσακωθεί δύο Βελγίδες κολλητές
Ποιος είναι ο κρυμμένος άσος στο μανίκι κάθε σωστού μπάρμαν, όταν ξεμένει από ψαρωτικές ατάκες και ιστορίες; Η επίκληση στα ερωτικά πάθη. Οι τρόποι που μπορεί να φέρει στην κουβέντα ‘εκείνο το βράδυ’ είναι πολλοί. Θα διαλέξει τον καταλληλότερο ανάλογα το ακροατήριο. Η ιστορία έχει ως πρωταγωνίστριες δύο κολλητές, ιδανικά τουρίστριες. Θα μπορούσαν να είναι Βελγίδες, Σουηδέζες, Αμερικάνες, Αγγλίδες, Κινέζες. Λίγη σημασία έχει.

Τα κορίτσια προτίμησαν να κάτσουν στο μπαρ, ο μπάρμαν τους έφτιαξε δύο κοκτέιλ με έξτρα ομπρελίτσες και φυσικά, δυο τρεις ώρες και αρκετά σφηνάκια μετά, τα κορίτσια -και τα δύο, εννοείται- τον ήθελαν απεγνωσμένα. H κατάληξη της βραδιάς αλλάζει κάθε φορά που ο μπάρμαν διηγείται την ιστορία. Η πιο διασκεδαστική πάντως, είναι αυτή που θέλει τις δύο κολλητές να τραβιομαλλιούνται για χάρη του. Τέτοιο σκετς, ούτε σε ελληνική ταινία με τη Βλαχοπούλου.

Το Λας Βέγκας με περιμένει
Ένας καλός μπάρμαν έχει πάντα μια φανταστική πρόταση να δουλέψει σε fancy μπαρ του εξωτερικού. Η πρόταση έγινε στην πραγματικότητα, αλλά αφορούσε μόνο για ένα συγκεκριμένο πάρτι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι αδαείς γλιτώνουν το ψάρεμα. Οι ατάκες που φέρεται να του έχει πει ο πλούσιος ομογενής επιχειρηματίας στον μπάρμαν μας κυμαίνονται κάπου ανάμεσα σε αυτές τις τρεις:

  • “Τα κορίτσια θα τρελαίνονταν μαζί σου στο Λας Βέγκας”
  • “Θα σε μάθω να φτιάχνεις το καλύτερο old fashioned”
  • “Από μπάρμαν ξεκίνησε και ο Τομ Κρουζ και είδες που έφτασε”

Και τα ρέστα; Δικά σου!
Αυτό συνέβη εκτός έδρας, σε ένα πάρτι στη βίλα κάποιου παρα πολυ πλούσιου. Ο μπάρμαν ξεκινάει την εξιστόρηση με τη λίστα των σελέμπριτι καλεσμένων, γεμάτη με σχόλια για το ποιο μοντέλο είναι όντως εξωπραγματικό και από κοντά και ποιο έχει απλά φωτογένεια. Αφού τελειώσει με τα μοντέλα και τους σελέμπριτι, θα κάνει την απαραίτητη εισαγωγή που θα τον οδηγήσει στην αποκάλυψη για το μεγαλύτερο τιπ που πήρε ποτέ. Στο τέλος της βραδιάς που ένας έμπιστος του παρα πολυ πλούσιου που διοργάνωσε το πάρτι πήγε να πληρώσει τον μπάρμαν, του άφησε 500 ευρώ περισσότερα από τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει. Τίμιο, λαϊκό παιδί ο μπάρμαν υπέδειξε στον έμπιστο το λάθος του στην πληρωμή. Και τότε, ο έμπιστος τον έβαλε στη θέση του. “Ο κύριος Α. δεν κάνει ποτέ λάθος με τα χρήματά του. Είναι όλα δικά σου”. Φήμες λένε ότι το τιπ ήταν 250 ευρώ, αλλά γιατί να αφήσεις μια λεπτομέρεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία;

Δες καλά την απόδειξη, έχω αφήσει κάτι για σένα
Αυτή είναι μια κλασική ιστορία νύχτας, που έχει συμβεί σε εκατοντάδες ‘ειδικούς’. Πολλές φορές, είναι πράγματι αλήθεια. Το να βρει το τηλέφωνο μιας πελάτισσας στο πίσω μέρος μιας απόδειξης, μαζί με κάποια σχόλια κάπως ακατάλληλα, είναι μέρος της ρουτίνας ενός μπάρμαν. Αρκεί να μην το παρακάνει στην εξιστόρηση και στον αριθμό των τηλεφώνων που (υποτίθεται ότι) έχει ‘κερδίσει’ εν ώρα εργασίας.
ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ