Συνεργασία της Πολωνίας με την Ουκρανία για ανάπτυξη νέου αντιαεροπορικού


Κόντρα στο ρεύμα της εποχής μας όπου οι περισσότερες χώρες μεσαίου οικονομικού μεγέθους επιλέγουν να αγοράσουν ξένα δοκιμασμένα και σε υπηρεσία οπλικά συστήματα η κυβέρνηση της Πολωνίας αποφάσισε να συνεργαστεί με την Ουκρανία για την από κοινού ανάπτυξης ενός νέου με δοκιμασμένη τεχνολογία πυραυλικού αντιαεροπορικού συστήματος.

Πιο αναλυτικά τη συνεργασία της πολωνικής εταιρείας WB Electronics και του κρατικού ουκρανικού βιομηχανικού ομίλου UkrOboronProm για την ανάπτυξη ενός χερσαίου αυτοκινούμενου αντιαεροπορικού συστήματος μέσης εμβέλειας ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της WB Electronics Roman Mushal.

Βασικό στοιχείο του νέου αντιαεροπορικού συστήματος είναι ο γνωστός παλαιός, αλλά δοκιμασμένος σοβιετικός πύραυλος αέρος-αέρος R-27 (ΝΑΤΟ: AA-10 Alamo) ο οποίος πρόκειται να τροποποιηθεί ώστε να μπορεί να εκτοξεύεται κάθετα από όχημα πλατφόρμα. Σύμφωνα με τον Roman Mushal τα περισσότερα υποσυστήματα όπως κινητήρας, σύστημα τροφοδοσίας καυσίμων, αισθητήρες εντοπισμού στόχου έχουν ήδη αναπτυχτεί.

Το νέο αντιαεροπορικό σύστημα θα έχει εμβέλεια 30 χλμ, με αισθητήρα υπερύθρων (WICHER-ET), 25 χλν με αισθητήρα ενεργού ραντάρ (WICHER-EA), και σχεδόν 110 χλμ με ημιενεργό αισθητήρα ραντάρ (WICHER PEP). Σύμφωνα με τον Roman Mushal το νέο σύστημα θα μπορεί να εισέρθει σε παραγωγή στην Πολωνία το 2022 και θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία εγκαταστάσεων και υποδομών κρίσιμης σημασίας καθώς και στρατευμάτων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ