Η Lotus Elise πάει και στο χώμα (vid)


Η Lotus έχει μεγάλη παράδοση στους αγώνες ταχύτητας, αλλά ανύπαρκτη ιστορία στους αγώνες ράλι. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Mathieu Echeverri να φτιάξει μια Elise για χωμάτινες ειδικές διαδρομές.

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή του video που ανέβηκε στο YouTube, ο Echeverri ονειρεύεται να δει κάποτε μια Lotus Elise ή Exige στις χωμάτινες ειδικές του Ράλι Σαφάρι. Πριν να συμβεί κάτι τέτοιο βέβαια, θα έχει προκύψει το πρώτο Lotus SUV παραγωγής… Τελοσπάντων, ο ίδιος προσπάθησε να μετατρέψει μόνος του τη Light is Right φιλοσοφία του Colin Chapman σε Dirt is Right, φτιάχνοντας μια χωμάτινη Elise 1ης γενιάς, την οποία ονόμασε Lotus Safari. Δεν προχώρησε σε ριζικές μετατροπές, παρά μόνο στις αλλαγές που απαιτούνται για την κίνηση στο χώμα.

Κάτω από το πίσω καπό της Lotus Safari βρίσκεται ο εργοστασιακός 1.8 «Κ» της Rover, που αποδίδει 120 PS. Το αμάξωμα είναι το εργοστασιακό, με μόνη προσθήκη του λασπωτήρες και κάποιους προβολείς, εμπρός από τον αριστερό καθρέφτη και πάνω στο κεντρικό roll bar. Τοποθετήθηκαν 15άρες, αγωνιστικές ζάντες της Braid, οι οποίες ντύθηκαν με τα μεγαλύτερα λάστιχα για χωμάτινα ράλι που χωρούσαν στους θόλους της Elise. Η ανάρτηση είναι επίσης αλλαγμένη, παρότι ο Echeverri δεν αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες για αυτή. Η απόσταση από το έδαφος φτάνει πλέον τους 21 πόντους.

Με εργοστασιακό βάρος μόλις 725 kg και τις παραπάνω επεμβάσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρία αξεσουάρ αυτοκινήτου DECL Concept, έχει δημιουργηθεί ένα εξαιρετικό παιχνίδι για το χώμα. Το οποίο μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες που ανεβαίνουν στον αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram, αλλά και στο παρακάτω video:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ