Οι προσπάθειες για εντοπισμό της κιβωτού του Νώε! (vid, pics)


Παρότι η προσπάθεια είναι παλαιότερη, αναλύθηκε πρόσφατα  στο κοινό κατά τη διάρκεια της σειράς “Μυστήρια” του Amazon Prime 

Η αμερικανική εταιρεία ψηφιακής απεικόνισης Digital Globe σε μια προσπάθεια να εντοπίσει και να κινηματογραφήσει αυτό που πιστεύεται ότι είναι υπολείμματα της Κιβωτού του Νώε μίσθωσε το δορυφόρο QuickBird αφού εντοπίστηκε μια ανωμαλία στο όρος Αραράτ, όπως αποκαλύφθηκε.

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ότι η κιβωτός υπήρξε όπως περιγράφεται στη Βίβλο, αλλά πολλοί έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να τη βρουν. Σύμφωνα με τον τέταρτο εδάφιο του όγδοου κεφαλαίου του Βιβλίου της Γένεσης, μετά από μια πλημμύρα, η Κιβωτός του Νώε προσγειώθηκε στο όρος Αραράτ.

Οι εικόνες που ελήφθησαν δείχνουν το περίεργο αντικείμενο  σε ύψος 15.300 ποδών στη βορειοδυτική γωνία του βουνού και  σχεδόν  βυθισμένο στον πάγο.

Το σχέδιο Genesis της Κιβωτού περιγράφει λεπτομερώς τη δομή ως αναλογία μήκους προς πλάτος 6: 1, σχεδόν ταυτόσημη με τις μετρήσεις που δείχνει ο δορυφόρος.

Οι εικόνες τέθηκαν στη διάθεση του ευρύτερου κοινού το 2006 και ο Porcher Taylor, αναπληρωτής καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Σχολής Συνεχιζόμενων Σπουδών του Πανεπιστημίου του Ρίτσμοντ στη Βιρτζίνια, πιστεύει ότι είναι βιβλική απόδειξη.

Δείτε το σχετικό video:


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ