Καιρός – Η «Υπατία» σκέπασε τη Θεσσαλονίκη με χιόνια – Πού θα «χτυπήσει» ο χιονιάς τις επόμενες ώρες


Καιρός – Η Υπάτια έφτασε στην Ελλάδα – Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με πυκνές χιονοπτώσεις «χτυπά» τη χώρα – Σε λευκό κλοιό η Θεσσαλονίκη – Έκλεισαν άρον – άρον τα σχολεία στη συμπρωτεύουσα – Δείτε εικόνες και  βίντεο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Ποιες περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε όλη τη χώρα – Πού εντοπίζονται προβλήματα – Σε ποια σημεία κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων – Πού θα «χτυπήσει» ο χιονιάς τις επόμενες ώρες – Σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά

Η «Σοφία» έντυσε σχεδόν όλη τη χώρα στα «λευκά», ο «Τηλέμαχος» έφερε χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, σειρά τώρα έχει η «Υπατία» που «χτυπά» από το πρωί της Τετάρτης με πυκνές χιονοπτώσεις. Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας«Υπατία», είναι τα κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και οι θυελλώσεις έως πολύ θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σε λευκό κλοιό η Θεσσαλονίκη 

Χιονοπτώσεις σημειώνονται από το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά το έστρωσε στα περισσότερα σημεία. Μάλιστα, λόγω του χιονιά τα σχολεία στη συμπρωτεύουσα έκλεισαν άρον – άρον, ενώ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο  Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, η χιονόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι και αργά το μεσημέρι.  

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, ενώ τόνισε ότι επιχειρούν 100 μηχανήματα και επισήμανε ότι όλα τα οδικά δίκτυα στη Θεσσαλονίκη είναι καθαρά και δεν χρειάζονται αλυσίδες.

«Στα ορεινά τμήματα της Περιφέρειας οπωσδήποτε χρειάζονται αλυσίδες» ανέφερε και κάλεσε τους οδηγούς που κινούνται σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο να έχουν οπωσδήποτε στο αυτοκίνητό τους αλυσίδες για την περίπτωση που χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν.

Σε κάθε περίπτωση, γίνονται διαρκώς ρίψεις αλατιού και αποχιονισμοί όπου χρειάζεται. 

Προβλήματα  και σήμερα στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ 

Προβλήματα εντοπίζονται και σήμερα τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, λόγω της χιονόπτωσης. Ορισμένα δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται, ενώ άλλα έχουν τροποποιηθεί λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο οδικό δίκτυο της πόλης, αναφέρει το thestival.gr.

Σημειώνεται ότι σημειώνονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, λόγω της αυξημένης κίνησης των οχημάτων.

Αναλυτικά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια:

Γραμμή 85: Ευαγγελίστρια, Νικόπολη, Λευκοχώρι, Στεφάνια

Γραμμή 86: Αρδαμέρι, Βασιλούδι Η συγκοινωνία πραγματοποιείται από την κεντρική οδό.

Γραμμή 87: Περιστερά, Λειβάδι

Γραμμή 69: Πάλιουρα

Τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ τροποποιούνται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Ποιες περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι νομοί Χαλκιδικής και Κιλκίς και ο δήμος Σιντικής στις Σέρρες.

Στην κατάψυξη η χώρα

Στην «κατάψυξη» βρίσκεται και σήμερα ολόκληρη η χώρα με τη θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές να πέφτει ακόμα και 17 βαθμούς υπό το μηδέν. Ωστόσο, η θερμοκρασία δεν έπεσε στα πολύ χαμηλά επίπεδα της Τρίτης 08/01. 

thermokrasia

Σε λευκό κλοιό τα Ιωάννινα

Χιονίζει από τα ξημερώματα στο νομό Ιωαννίνων και στους ορεινούς δήμους της Άρτας. Συνεργεία των δήμων και της Πολιτικής Προστασίας εργάζονται πυρετωδώς για να μην κλείσουν τα οδικά δίκτυα. Αλατιέρες και μηχανήματα αποχιονισμού επιχειρούν να φτάσουν μέχρι το πιο απομακρυσμένο προκειμένου οι δρόμοι να μείνουν ανοικτοί.

Από τις 4 τα ξημερώματα απαγορεύτηκε η κίνηση σε φορτηγά και νταλίκες, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων -Κακκαβιάς, στην Παλιά Εθνική Ιωαννίνων -Κοζάνης, ενώ η Τροχαία σταματάει όσους κινούνται στην Εγνατία στα διόδια Δροσοχωρίου και στο Επισκοπικό της Ιονίας Οδού, λόγω ισχυρής χιονόπτωσης.

Τα σχολεία λόγω παγετού και χιονόπτωσης παρέμειναν κλειστά στο νομό Ιωαννίνων και στους δήμους, όπου εκδηλώνονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε όλη τη χώρα

Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο έχει προκαλέσει ο χιονίας που σαρώνει τη χώρα. Σε πολλέα σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ χωριά παραμένουν αποκλεισμένα. 

Δείτε ΕΔΩ ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει, πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες και ποια χωριά είναι αποκλεισμένα. 


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ