Σκληρή μάχη για να μην περάσει η φωτιά από τα Δερβενοχώρια σε Μαγούλα – Τα εναέρια μέσα κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής σε όλα τα μέτωπα που μαίνονται οι φωτιές, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι στοχευμένες ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.

Κύριο μέλημα της Πυροσβεστικής είναι να ανακόψει με τις ρίψεις νερού από τα Πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα την καταστροφική πορεία της φωτιάς που ξεκίνησε χθες από τα Δερβενοχώρια και εξαιτίας των ανέμων έχει πορεία της προς την Μάνδρα Αττικής και τη Μαγούλα.

Φωτιά: H πρωινή ενημέρωση από την Πυροσβεστική

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πιο δύσκολο μέτωπο είναι αυτό στα Δερβενοχώρια, όπου επειδή η φωτιά καίει σε παρθένο δάσος, σε ένα πολύ δύσβατο σημείο και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν, είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί. Όπως έγινε γνωστό, το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς τη Μαγούλα αλλά δεν υπάρχουν αναφορές ότι απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης και στα μέτωπα του Κουβαρά, της Σαρωνίδας και το Λουτράκι.

Μάχη για να μην περάσει η φωτιά από τα Δερβενοχώρια στη Μαγούλα

Το μέτωπο της φωτιάς κοντά στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας είναι μεγάλο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις όλο το βράδυ έδωσαν τιτάνιες προσπάθειες να μην πλησιάσει εργοστάσιο τσιμεντοβιομηχανίας στην περιοχή της Μάνδρας. Μάλιστα η αγωνία μεγαλώνει καθώς όσο περνάει η ώρα οι άνεμοι δυναμώνουν και σπρώχνουν τη φωτιά από την απέναντι κορυφογραμμή με κατεύθυνση προς τη Μαγούλα.

Αγώνας με τις φλόγες σε Καλύβια, Σαρωνίδα, Λουτράκι και Βοιωτία

Δύσκολη, αλλά καλύτερη από χθες, είναι η κατάσταση και στο μέτωπο της Νοτιοανατολικής Αττικής, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρχαν αναζωπυρώσεις σε Καλύβια και Σαρωνίδα.

Λίγο καλύτερη είναι η εικόνα στο Λουτράκι όπου οι πυροσβέστες πάλευαν με τη φωτιά όλο το βράδυ για να την περιορίσουν και να μην περάσει την εθνική οδό.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο Καπαρέλι Βοιωτίας, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις ελπίζουν να την οριοθετήσουν σύντομα.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, στα Δερβενοχώρια επιχειρούν έξι ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος, στον Νέο Κουβαρά επιχειρούν τρία ελικόπτερα και στο Λουτράκι πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Σύμφωνα με το ΠΣ, τα εναέρια μέσα θα ενισχυθούν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά στα Δερβενοχώρια


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ