Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από ιδρώτα και αποσμητικό


Σίγουρα δεν είναι λίγες οι φορές που αφού πλύνατε το αγαπημένο σας μπλουζάκι, συνειδητοποιήσατε ότι οι κίτρινοι λεκέδες ή τα λευκά στίγματα από τον ιδρώτα και το αποσμητικό, είναι ακόμα εκεί!

Εμείς βρήκαμε απλές και εύκολες λύσεις για να μη χρειαστεί να πετάς τη μπλούζα σου κάθε 2 ή 3 εβδομάδες!

Οι κίτρινοι λεκέδες δημιουργούνται συνήθως από την αντίδραση ανάμεσα στο αλουμίνιο, που εμπεριέχεται στα αποσμητικά σπρέϋ, και τον ιδρώτα. Ένας εύκολος τρόπος για να εξαφανίσουμε τους αντιαισθητικούς λεκέδες από τα λευκά μπλουζάκια είναι ο εξής:

Σε μια λεκάνη βάζουμε 1 λίτρο ζεστό νερό, λίγο απορρυπαντικό πιάτων και 1 κουταλιά αμμωνία σκόνη. Τοποθετούμε το λεκιασμένο κομμάτι από το μπλουζάκι στη λεκάνη και τρίβουμε. Αφαιρούμε από τη λεκάνη και αφήνουμε για 15 λεπτά. Πλένουμε στη μέγιστη δυνατή θερμοκρασία σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας. Αν, αφού πλυθεί, ο λεκές έχει εξαφανιστεί, τότε στεγνώνουμε κανονικά. Σε περίπτωση που ο λεκές παραμένει, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία πριν στεγνώσει το ρούχο.

Για τα λευκά σημάδια στα σκουρόχρωμα μπλουζάκια ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

Αναμειγνύουμε μισή κούπα χλιαρό νερό με μισή κούπα λευκό ξύδι και λίγο υγρό πιάτων. Εφαρμόζουμε το μείγμα στο σημείο που θέλουμε και τρίβουμε. Αφήνουμε 15 λεπτά να δράσει το μείγμα και ξεπλένουμε με χλιαρό προς κρύο νερό. Τοποθετούμε στο πλυντήριο. Αν στο τέλος της πλύσης, ο λεκές έχει καθαρίσει, στεγνώνουμε κανονικά. Αν ο λεκές παραμένει, ρίχνουμε μόνο λίγο λευκό ξύδι και το ξαναπλένουμε στο πλυντήριο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ