Αληθινή ιστορία: Αυτοί οι γονείς μεγαλώνουν τα 2 παιδιά τους σε ένα τροχόσπιτο 20 τ.μ.


Για πολλούς ανθρώπους οι διακοπές με ένα τροχόσπιτο είναι όνειρο ζωής. Ο συνδυασμός σπιτιού και οχήματος και η ελευθερία που σου δίνει ένα τροχόσπιτο φαντάζει σε πολλούς -συνήθως αδέσμευτους και χωρίς υποχρεώσεις ανθρώπους- εμπειρία μοναδική.

Μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων, όμως, απέδειξε, ότι το να ζεις σε ένα τροχόσπιτο δεν είναι όνειρο μόνο για εργένηδες. Η Tiffany και ο σύζυγός της Jacob ζούσαν σε ένα διαμέρισμα 80 περίπου τετραγωνικών μαζί με τα δύο τους παιδιά – ενός και τριών ετών – όταν συνειδητοποίησαν ότι «βούλιαζαν» σε μία ρουτίνα που δεν τους ευχαριστούσε και δεν τους έκανε ευτυχισμένους.

Και ενώ στους περισσότερους από εμάς μπορεί να φαντάζει δύσκολο ακόμα και το να φύγουμε για διακοπές με δύο μικρά παιδιά εκείνοι αποφάσισαν να αφήσουν το σπίτι τους και να μείνουν σε ένα τροχόσπιτο, 20 μόλις τετραγωνικών μέτρων!

Όπως λέει η μητέρα της οικογένειας σε συνέντευξή της στο popsugar.com: «Η μεγαλύτερη αλλαγή έχει γίνει στον τρόπο που μεγαλώνουμε ως οικογένεια. Ζούμε μαζί πολλές περιπέτειες και έχουμε έρθει πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Ακόμα και ο χώρος μάς διδάσκει πώς να επικοινωνούμε καλύτερα και να σκεφτόμαστε ο ένας τον άλλο. Το να κινείσαι σε έναν χώρο 20 τ.μ. σε κάνει να λαμβάνεις υπ’ όψιν σου τον άλλο είτε το θέλεις είτε όχι», ενώ για την ευκολία στο καθάρισμα, το παιχνίδι με τα παιδιά, τις βόλτες συμπληρώνει: «Οι περιπέτειές μας είναι απίστευτες. Έχουμε επισκεφτεί χιλιάδες μέρη και καθημερινά μπορούμε να επισκεπτόμαστε ακόμα περισσότερα.

Το να μεγαλώνεις παιδιά σε ένα τόσο μικρό σπίτι είναι επίσης πιο εύκολο, διότι μπορείς να «ελέγχεις» ευκολότερα τις κινήσεις τους, ενώ το γεγονός ότι επισκεπτόμαστε βιβλιοθήκες, πάρκα, μουσεία, ενυδρεία σχεδόν καθημερινά μετατρέπει το σπίτι μας σε έναν… κινητό παιδικό σταθμό!

Όσον αφορά το καθάρισμα, αντιλαμβάνεστε ότι όλα είναι ευκολότερα σε έναν μικρότερο χώρο. Το ίδιο ισχύει και με την οικονομία, ιδιαίτερα στα παιχνίδια των παιδιών. Αφού δεν έχουμε άπλετο χώρο αποθήκευσης, τα παιχνίδια και τα ρούχα τους μειώνονται στα απαραίτητα, ενώ μέσα από αυτό και εκείνα μαθαίνουν να εκτιμούν την πραγματική αξία των πραγμάτων και να γίνονται πιο ταπεινά».

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε πώς ζει η οικογένεια αυτή, δεδομένου, ότι ταξιδεύει διαρκώς, ο Jacob είναι γραφίστας οπότε μπορεί να δουλεύει από τον υπολογιστή του όπου κι αν βρίσκεται, ενώ η Tiffany πουλάει online αιθέρια έλαια, τα οποία φτιάχνει η ίδια. Το ζευγάρι, μάλιστα, έχει δημιουργήσει και ένα blog στο οποίο ανεβάζει τακτικά αποσπάματα και φωτογραφίες από τις εμπειρίες του στον δρόμο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ