Αθλιότητα δίχως τέλος από τους Τούρκους: «Η Κρήτη είναι δική μας» – Δείτε τον χάρτη που σοκάρει


Η γραφικότητα που εκπέμπουν τα όργανα της τουρκικής προπαγάνδας φαίνεται πως έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο: Γιατί, πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το κατάπτυστο δημοσίευμα της εφημερίδας «Sozcu», που παρουσιάζει με περίσσεια χυδαιότητα χάρτη, στον οποίο φιγουράρει η Κρήτη ως τουρκική κτήση;

Στο χάρτη απεικονίζονται οι νομοί Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου ως τουρκικό έδαφος και μόνον ο νομός Χανίων απεικονίζεται ως… ελληνική κτήση, αλλά σε περιοχή όπου τα χωρικά ύδατα είναι τουρκικά!

Πρόκειται για μια αθλιότητα άνευ προηγουμένου, η οποία, όμως ακολουθεί πιστά το δόγμα της κυβέρνησης Ερντογάν που πρεσβεύει πως «το Αιγαίο είναι τσιφλίκι μας και κάνουμε ό,τι θέλουμε».

Μάλιστα, το δημοσίευμα της Sozcu επιχειρηματολογεί επί του συγκεκριμένου χάρτη ως εξής:

«α. Πουθενά στη Συνθήκη του Λονδίνου δεν καθορίζεται ότι η Κρήτη παραχωρείται στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα δίνεται μόνο το 1/4 της Κρήτης, ενώ τα 14 νησιά και βραχονησίδες γύρω από την Κρήτη παρέμειναν στην κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

β. Πουθενά στη Συνθήκη της Αθήνας δεν υπάρχει καμία αναφορά για την εγκατάλειψη της Κρήτης, η οποία δίνεται ή δεσμεύεται στην Ελλάδα. Η Συνθήκη της Λωζάννης η οποία υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου 1923, αναφέρει ότι μόνο το 1/4 της Κρήτης ανήκει στην Ελλάδα.

γ. Η Ελλάδα, σήμερα κατέχει παράνομα τα υπόλοιπα 3/4 της Κρήτης καθώς και τα παρακείμενα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες. Θα πρέπει άμεσα να τα παραδώσει στην Τουρκία και να απομακρύνει τις στρατιωτικές Μονάδες, τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τους πυραύλους S-300 που έχει εγκαταστήσει εκεί παράνομα από το 1999».

Όπως αντιλαμβάνεται ο κάθε εχέφρων και νοήμων άνθρωπος, η γεωπολιτική ανάλυση έχει περάσει πλέον σε άλλη… πίστα, όπου η διπλωματία δεν έχει κανενός είδους ρόλο και υποκαθίσταται από την Ψυχιατρική!

Και το ερώτημα παραμένει: Γιατί το υπουργείο Εξωτερικών δεν απαντά σε αυτή την καταφανή γελοιότητα; Γιατί σιωπά μπροστά σε τούτο το άηθες «κρεσέντο» ανιστόρητης προπαγάνδας και ψευτο-μεγαλοϊδατισμού;

Δείτε το χάρτη:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ