Γέμισε το Αστυνομικό Τμήμα με κατασχεμένα… Smart – Παράδειγμα προς μίμηση το Α.Τ. Φυλής – Έτσι καταπολεμάτε η παραβατικότητα


Το Policenews.gr κάνει αυτοψία στο Α.Τ. Φυλής (Άνω Λιοσίων) – Τα τελευταία 24ωρα βρίσκονται έξω από το Τμήμα τουλάχιστον 6 κατασχεμένα Smart – Τι συνέβη και πως αυτό το Αστυνομικό Τμήμα είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα Δυτικά προάστια της Αττικής;

Πίσω από κάθε ενέργεια βρίσκονται άνθρωποι. Πίσω από τους αριθμούς που θα διαβάσετε πιο κάτω, βρίσκονται αστυνομικοί με ζήλο και αυταπάρνηση. Αστυνομικοί που δουλεύουν εκτός ωραρίου, αποφασισμένοι να καταπολεμήσουν την παραβατικότητα και το έγκλημα που μαστίζει την περιοχή που βρίσκεται ο τομέας τους.

Βρέθηκα στο Α.Τ. Φυλής. Ένα Τμήμα που έχει περάσει από σαράντα κύματα κατά το παρελθόν. Το συγκεκριμένο Τμήμα, βρίσκεται ανάμεσα από κατοικίες Ρομά. Μεσημέρι Δευτέρας 24/7, εν μέσω καύσωνα και αναζητάμε τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τις συνεχείς επιτυχίες των τελευταίων μηνών στην περιοχή.

Το ερώτημα μου ένα: “Πως μια ομάδα αστυνομικών, κατάφερε με αυταπάρνηση να κάνει πιο ποιοτική τη ζωή των κατοίκων, να καταπολεμήσει την παραβατικότητα και να κατασχέσει οχήματα που φέρουν ηχοσυστήματα χιλιάδων ευρώ, διαταράσσοντας κάθε βράδυ τον ύπνο των δημοτών;”

Η εικόνα όταν έφτασα στον Τμήμα πρωτόγνωρη. Κατασχεμένα Smartάκια με φιμέ τζάμια και ηχεία τεραστίων διαστάσεων, το ένα πίσω από το άλλο. Θύμιζε λίγο “μάντρα αυτοκινήτων”.

Στο Αστυνομικό Τμήμα με περιμένει η ομάδα που είναι υπεύθυνη για την εικόνα που αντίκρισα. Η διοικητής του Τμήματος κα Ρεφειάδου και το πλήρωμα του ειδικού οχήματος Φυλής που αποτελείται από έναν Αρχιφύλακα και έναν Υπαρχιφύλακα. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνω και στον Διευθυντή Δυτικής Αττικής, τον Ταξίαρχο κο Μπιτσακάκη, που ενθάρρυνε το σχέδιο δράσης που πρότεινε το Α.Τ. Φυλής για την καταπολέμηση της παραβατικότητας.

“Δεκάδες τηλέφωνα για διατάραξη κοινής ησυχίας” 

Το Αστυνομικό Τμήμα δεχόταν κάθε βράδυ δεκάδες τηλέφωνα από κατοίκους. “Μας τινάζουν στον αέρα με τα ηχεία τους” έλεγαν οι πολίτες. Ένα αίτημα, δεκα – δεκαπέντε οχήματα και οικίες για έλεγχο και ξαφνικά ή σχεδόν ξαφνικά όλα άλλαξαν. Στη Φυλή δεν ακούγεται “κιχ” τη νύχτα. Ποιος θα κάνει άλλωστε το λάθος να τα βάλει με το ειδικό όχημα;

Η πραγματικότητα σε νούμερα και αποδείξεις

Μόνο για τον μήνα Ιούνιο, το ειδικό όχημα έκανε 277 οχημάτων, 550 ελέγχους ατόμων, ενώ συνέλαβε 37 άτομα. Το νούμερο είναι εξωφρενικά τεράστιο για έναν μόνο Δήμο.

Πάμε να δούμε όμως και τι είδος παράβασης διαπίστωσαν οι αστυνομικοί:

  • Κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο: 1
  • Στέρηση ΚΤΕΟ: 5
  • Στέρηση διπλώματος: 50
  • Στέρηση ασφαλιστηρίου: 9
  • Διατάραξη με ηχοσύστημα: 3
  • Επικίνδυνοι ελιγμοί: 5
  • Δίκυκλο χωρίς καθρέπτες: 8
  • Όχημα χωρίς πινακίδες: 14
  • Στέρηση κράνους: 6
  • Έλλειψη σιγαστήρα εξάτμισης: 8
  • Φιμέ τζάμια: 6
  • Χρήση κινητού: 2
  • Ζώνη: 4

Αυτά μαζί με 2 συλλήψεις για ναρκωτικά (στην πρώτη 26 γραμμάρια MDMA και στη δεύτερη 65 γραμμάρια κάνναβη), μια σύλληψη για παράνομη οπλοφορία με 50 σφαίρες και άλλης μιας σύλληψης για παράνομο λαθραίο καπνό 200 κιλών για ναργιλέ.

Στην πλειονότητα, οι συλληφθέντες και παραβάτες είναι Ρομά, πολλές φορές και ανήλικοι.

Για τον μήνα Ιούλιο, έχουν γίνει έως τώρα 192 έλεγχοι οχημάτων, 437 έλεγχοι ατόμων, 18 συλλήψεις, 6 συλλήψεις για ρευματοκλοπές, 3 ακινητοποίησεις (κατασχέσεις) οχημάτων, 1 σύλληψη για ναρκωτικά, 1 σύλληψη για όπλο και 6 συλλήψεις περί ζώων.

Σπουδαία δουλειά από μια σπουδαία ομάδα που αποφάσισε να βάλει τέλος στην παραβατικότητα της περιοχής. Με πρωταρχικό στόχο την επιστροφή της περιοχής στην κανονικότητα, το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες των Άνω Λιοσίων/Φυλής και την καταπολέμηση κάθε μορφής μικρής ή μεγάλης παραβατικότητας.

Δήμοι όπως αυτοί του Μενιδίου, του Ασπροπύργου, της Πετρούπολης, του Περιστερίου και των γύρω περιοχών που κάθε βράδυ ταλαιπωρούνται από αυτοκίνητα με δίτροχα με πειραγμένες εξατμίσεις, ηχοσυστήματα που τινάζουν τους κατοίκους από τα κρεβάτια τους και αίσθημα ανασφάλειας, θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Φυλής.

Δείτε εικόνες που κατέγραψε το Policenews.gr στο Α.Τ. Φυλής:


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ