Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Αυτοί είναι οι δυο ήρωες πιλότοι μας


Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Νεκροί είναι τελικά οι δύο πιλότοι – χειριστές του μοιραίου Canadair το οποίο συνετρίβη λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Τρίτης σε χαράδρα στην Κάρυστο ενώ επιχειρούσε ρίψη σε εστία φωτιάς

Σύμφωνα με τον υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πρόκειται για τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά, 34 ετών και τον Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών. Οι δύο ιπτάμενοι ανήκαν στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης.

To χρονικό της τραγωδίας – “Ο Silver 1 χάθηκε”

Το αεροσκάφος που συνετρίβη είναι ένα CL-215 από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου που ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία και δεν είχε σύστημα εκτίναξης.

Λίγα λεπτά μετά το συμβάν, έσπευσαν στο σημείο πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και ελικόπτερα του στρατού, προκειμένου να διαπιστώσουν το τι ακριβώς είχε συμβεί. Λίγο αργότερα, έφτασαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με διασώστες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το μοιραίο αεροσκάφος ήταν το νούμερο ένα ή νούμερο δύο του σχηματισμού που επιχειρούσε στην Κάρυστο και έκανε την τελευταία του ρίψη σε εστία φωτιάς, σε χαράδρα, κοντά στο χωριό Πλατανιστός, στις 14:55.

Το CL-215 απογειώθηκε σήμερα, Τρίτη, στις 11:44, από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου και στις 14:55 χάθηκε το στίγμα του. Αυτή ήταν η τελευταία ή η προτελευταία ρίψη που πραγματοποιούσε πριν τον ανεφοδιασμό.

Πώς έπεσε το Canadair

Στο αποκλειστικό βίντεο της ΕΡΤ φαίνεται ότι το δεξί φτερό του αεροσκάφους χτυπά σε κάποιο δέντρο και χάνει τον έναν από τους δύο πλωτήρες του μετά την πολύ χαμηλή ρίψη νερού που έκανε στη φωτιά το πλήρωμά του. Σημειώνεται πως το CL-215 είναι από τα παλαιότερα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ