Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μαγνησία: Μήνυμα 112 για έξι ακόμη περιοχές – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μαγνησία: Δύο νεκροί ο μέχρι τώρα απολογισμός της πύρινης λαίλαπας

Πιο συγκεκριμένα, απανθρακωμένη βρέθηκε μία γυναίκα, το απόγευμα, στον οικισμό Χοροστάσι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα είχε κινητικά προβλήματα και το τροχόσπιτο όπου διέμενε, βρισκόταν σε χορτολιβαδική απόσταση, λίγα μέτρα από την παραλία.

Η κατάσταση άρχισε να τίθεται εκτός ελέγχου, όταν ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας αποφάσισε να επιδοθεί στη μάχη της κατάσβεσης.

Αντί ν’ ακολουθήσει τις οδηγίες των Αρχών και να απομακρυνθεί από την περιοχή, όταν είδε τη φωτιά, προσπάθησε να τη σβήσει.

Όταν πλέον κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να περιορίσει τις φλόγες και επιχείρησε να πάρει το αυτοκίνητο, για να μεταφέρει τη γυναίκα του, ήταν ήδη πολύ αργά: Το τροχόσπιτο είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Ο ίδιος βρέθηκε ζωντανός, λίγο πιο πέρα, στα δέντρα που βρισκόταν το αυτοκίνητο, όμως εξαιτίας των αναθυμιάσεων χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, στην περιοχή είχε σταλεί μήνυμα για εκκένωση, αλλά η άτυχη γυναίκα ήταν υπέρβαρη με κινητικά προβλήματα και δεν μπόρεσε να βγει από το τροχόσπιτο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Αλμυρού, Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, δήλωσε ότι είχε ειδοποιήσει τηλεφωνικά τους δύο κατοίκους να απομακρυνθούν. Είχε, μάλιστα, μιλήσει με τον σύζυγό της άτυχης γυναίκας. Όπως εξήγησε, ακόμη, ο οικισμός είναι μικρός, καθώς μένουν επτά-οκτώ οικογένειες, ενώ το τραγικό συμβάν σημειώθηκε πέντε μέτρα από τη θάλασσα.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μαγνησία: Απανθρακωμένος βρέθηκε ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος

Λίγη ώρα μετά τον χαμό της άτυχης γυναίκας, γινόταν γνωστή άλλη μία τραγική είδηση από τη φωτιά στη Μαγνησία: Κτηνοτρόφος, ο οποίος αγνοείτο επί περίπου δύο ώρες στον Άγιο Γεώργιο Φερρών, βρέθηκε απανθρακωμένος. Ο κτηνοτρόφος είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος μετά την εκδήλωση της φωτιάς από τον αδελφό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αδέλφια είχαν πάει στο ποιμνιοστάσιο, προκειμένου να σώσουν τα ζώα τους, όταν πληροφορήθηκαν για τη φωτιά.

Ο ένας αδελφός, όταν είδε τη φωτιά να πλησιάζει, έφυγε, ωστόσο ο δεύτερος -που τελικά βρέθηκε νεκρός- αποφάσισε να μείνει, για να βγάλει τα πρόβατα πιο ψηλά στο βουνό, αλλά τον πρόλαβαν οι φλόγες.

Ο αδελφός του προσπαθούσε στη συνέχεια να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά δεν τα κατάφερε και τον δήλωσε αγνοούμενο στις Αρχές.

Στο σημείο που βρέθηκε νεκρός ο άτυχος κτηνοτρόφος, τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούσαν για ώρα να προσεγγίσουν, καθώς η φωτιά μαίνονταν με μεγάλη ένταση.

Αξίζε να σημειωθεί ότι, για την περιοχή στην οποία βρήκε τον θάνατο ο 45χρονος κτηνοτρόφος, είχε σταλεί μήνυμα 112.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ