Ποπ κορν: Είναι τελικά ένα υγιεινό σνακ;


Το ποπ κορν είναι το τέλειο συνοδευτικό για μια ταινία ή την αγαπημένη μας σειρά. Έχει δαιμονοποιηθεί ως ένα ανθυγιεινό σνακ. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;

Από τη μία έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, λίγες θερμίδες, θεωρείται συνεπώς μία καλή επιλογή σε σχέση με άλλα αντίστοιχα σνακ. Από την άλλη οι συνταγές ποικίλουν και πολλές από αυτές έχουν μπόλικο βούτυρο το οποίο αυξάνει τη θερμιδική αξία κατά πολύ.

Εάν ακολουθήσετε μία συνταγή πιο υγιεινή, με λίγο ελαιόλαδο, είναι στην πραγματικότητα ένα ωφέλιμο σνακ, κατάλληλο ακόμα και σε περιόδους δίαιτας. Ιδού γιατί.

Ποπ κόρν και ευεργετικές ιδιότητες

Τα ποπ κορν είναι ουσιαστικά καλαμπόκι το οποίο είναι θρεπτικό και χορταστικό

Το καλαμπόκι ανήκει στην οικογένεια των σιτηρών και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες οι οποίες είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου και του πεπτικού συστήματος.

  • Έχει υψηλή διατροφική αξία
  • Εκτός από φυτικές ίνες, το ποπ κορν είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνες. Ο συνδυασμός αυτός το καθιστά ένα σνακ χορταστικό που παρατείνει την αίσθηση του κορεσμού μειώνοντας έτσι την ανάγκη για τσιμπολόγημα μέσα στη μέρα.
  • Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
  • Το ποπ κορν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, τα οποία είναι τα ίδια αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα berries και το τσάι. Η κατανάλωσή τους έχει συσχετιστεί με οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία και την πρόληψη του καρκίνου.
  • Έχει λίγες θερμίδες

Ακολουθώντας μία υγιεινή συνταγή χωρίς βούτυρο, μπορείτε να φάτε ακόμα και τρία φλιτζάνια ποπ κορν παίρνοντας μόλις 100 θερμίδες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ