Αυτός είναι ο πιο έξυπνος τρόπος για να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα!


Οι γιορτές είναι η περίοδος που σπαταλάμε περισσότερα χρήματα λίγο επειδή παίρνουμε δώρα, λίγο επειδή βγαίνουμε περισσότερο έξω ή επειδή μπορεί να πάμε διακοπές. Ποιος είναι ο έξυπνος τρόπος για να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα;

Και είναι λογικό πολλές φορές τον Ιανουάριο το ταμείο να είναι… μείον. Προσπαθείς διαρκώς να κάνεις οικονομία ή και να αποταμιεύσεις (πολυτέλεια στις μέρες μας;), ωστόσο διαρκώς ξοδεύεις και ξοδεύεις και αναρωτιέσαι γιατί τελειώνουν τόσο γρήγορα τα χρήματα. Οι ειδικοί εξηγούν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα και ίσως δεν το έχεις σκεφτεί.

Μήπως το να πληρώνεις με μετρητά αντί για την κάρτα σου σε βοηθά περισσότερο; Πολλοί θεωρούν πως… ναι! Όταν έχεις το μισθό στην κάρτα σου (ειδικά μόλις τον έχεις λάβει) είναι πολύ εύκολο να ξεφύγεις και να βρεθείς με πολλά νέα πράγματα που έχεις αγοράσει και πολύ λίγα χρήματα στην κάρτα σου.

Γιατί είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιείς την κάρτα σου για τις πολύ μικρές αγορές και στο τέλος… χάνεις το μέτρημα. Οι αγορές δεν έχουν τέλος, δίνεις την κάρτα σου, φεύγεις από το μαγαζί και νιώθεις ευτυχισμένος. Όταν, όμως, συνειδητοποιείς πόσα λίγα σου έχουν μείνει, τι κάνεις;

Όταν έχεις ένα συγκεκριμένο budget, το ιδανικό είναι να το έχεις σε μετρητά γιατί είναι πιο εύκολο να το διαχειριστείς, να γνωρίζεις πού ξόδεψες και πόσα. Ενώ όταν χρησιμοποιείς την κάρτα σου ακόμη και για να πάρεις κάτι απ’ το περίπτερο, τότε χάνεις το μέτρημα. Για το καφεδάκι σου, για το πρωινό σου ακόμη και για το εισιτήριο στα Μέσα χρησιμοποιείς την κάρτα σου και αυτά τα μικρά ποσά μαζεύονται χωρίς να το συνειδητοποιείς.

Φυσικά, το να χρησιμοποιείς την κάρτα σου είναι πολύ βολικό και έχει πολλά οφέλη, ενώ δεν χρειάζεται να κουβαλάς μαζί σου μετρητά. Ωστόσο, μπορείς να τη χρησιμοποιείς για συγκεκριμένες αγορές, όπως για το supermarket ή άλλα ψώνια για το σπίτι, για ένα ταξίδι ή ένα μεγάλο δώρο που θέλεις να κάνεις.

Όπως κι αν έχει, σε κάθε περίπτωση αν σημειώνεις αυτά που ξοδεύεις, τότε μπορείς να το ελέγξεις και να το διαχειριστείς καλύτερα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ