Πάτρα: Εγκαταλειμμένο στο έλεος της τύχης του το πρώην 409 – Ψάχνουν ιδιώτη τώρα…


Εγκαταλειμμένο στο έλεος της τύχης του παραμένει όλο αυτό το διάστημα το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 409 και ενώ σε ένα μήνα σχεδόν από τώρα, συμπληρώνουμε δύο χρόνια από την στιγμή που είχε εκκενωθεί την άνοιξη του 2017.

Το κτίριο βρίσκεται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν αφού η υγρασία και η εγκατάλειψη έχει αυξήσει τις ζημιές και τις φθορές, ενώ όλα τα σχέδια που είχε το υπουργείο Υγείας για την αξιοποίηση του έχουν και αυτά με την σειρά τους αφεθεί σε κάποια συρτάρια, βγάζοντας “αράχνες” τόσους μήνες εκεί. Τα σχέδια που είχαν ακουστεί τότε για την αξιοποίηση του ήταν αρκετά.

Για την δημιουργία ενός στρατιωτικού νοσοκομείου που να απευθύνεται στα ένστολα σώματα ασφαλείας, για την αξιοποίηση του ως πολυϊατρείο του ΕΟΠΠΥ για την Άνω πόλη, μέχρι και για την μετατροπή του σε δημόσια μαιευτική κλινική, μία δομή που λείπει από την Πάτρα είχε ακουστεί, χωρίς όμως το υπουργείο και η κυβέρνηση να δείχνει την προθυμία να ξοδέψει τόσο χρήματα για ένα τέτοιο σημαντικό έργο.

Την ίδια στιγμή που το κτίριο του Πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου παραμένει αναξιοποίητο και εγκαταλειμμένο, οι ελλείψεις σε επίπεδο δομών στο χώρο της δημόσιας υγείας αυξάνονται, όπως και τα παράπονα των κλινικών που στεγάζονταν σε αυτό και οι οποίες μεταφέρθηκαν στον πολυόροφο κτίριο στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

Σύμφωνα με αυτά τα παράπονα υπάρχει πρόβλημα με την χωρητικότητα σε συγκεκριμένες κλινικές, με αποτέλεσμα γιατροί και νοσηλευτές να μην μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Ακόμα περισσότερα είναι τα παράπονα των γιατρών και των νοσηλευτών του νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος που μεταφέρθηκε και αυτό στον Άγιο Ανδρέα, αφήνοντας το δικό του κτίριο που παραμένει επίσης αναξιοποίητο.

Πάντως, σε ότι αφορά το Πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο 409 η είδηση βγαίνει μέσα από την απάντηση που έδωσε η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια Τσαρούχη (εκεί ανήκει το κτίριο) στην ερώτηση που έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης. Η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακινήτων Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου βρίσκεται στην αναζήτηση ιδιώτη για την μετατροπή του σε ιδιωτική κλινική.

Μάλιστα με απόφαση του συμβουλίου του Στρατού, εγκρίθηκαν και οι όροι του πλειοδοτικού διαγωνισμού για τη μίσθωση του ακινήτου με τιμή εκκίνησης 660.000 ευρώ, δηλαδή ετήσιο μίσθωμα 55.000 ευρώ για 20 έτη. Είναι και αυτή η εξέλιξη μια ακόμα απόδειξη ότι το σχέδιο του υπουργείου και των στελεχών του για την δημόσια υγεία στην περιοχή, μάλλον, έχει αποτύχει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ