Τα ηλεκτρικά πατίνια καλά κρατούν


Η Xiaomi είναι μια από τις εταιρείες που πρωταγωνιστούν στα ηλεκτρικά πατίνια και πρόσφατα ανακοίνωσε το νέο της 4 Go για την Ευρώπη.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο τεχνολογικός γίγαντας Xiaomi έχει καθιερωθεί ως κυρίαρχος παίκτης στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της μικροκινητικότητας. Ειδικότερα στο χώρο των ηλεκτρικών πατινιών η κινεζική εταιρία έχει κυριαρχήσει και μετά τα 4 Pro, 4 Ultra και 4 Lite παρουσιάζει ένα ακόμη.

Πρόκειται για το 4 Go το οποίο είναι το πιο ελαφρύτερο και το πιο προσιτό πατίνι της σειράς 4 της Xiaomi. Κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 250 Watt που είναι ενσωματωμένος στον εμπρός τροχό, ενώ περιστασιακά η ισχύς του αυξάνεται στα 450 Watt.

Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει το πατίνι είναι τα 20 χλμ./ώρα, ενώ όπως και τα πιο ακριβά μοντέλα της σειράς διαθέτει επίσης τρία προγράμματα οδήγησης (τα pedestrian, standard και sport).

Το 4 Go διαθέτει μία μικρότερη μπαταρία 165 Wh, η οποία εξασφαλίζει και πιο μικρό βάρος. Έτσι το 4 Go ζυγίζει μόλις 13,7 κιλά, και αναδιπλώνεται εύκολα ώστε να χωράει στο πορτμπαγκάζ ακόμη και ενός αυτοκινήτου πόλης.

Παρά τη μικρότερη μπαταρία, η Xiaomi ανακοινώνει μία εντυπωσιακή αυτονομία 18 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, νούμερο εντυπωσιακό από τη στιγμή που τα ακριβότερα Xiaomi 4s έχουν αυτονομία 20 χιλιομέτρων.

Και παρόλο που το 4 Go είναι μια lite έκδοση των μεγαλύτερων μοντέλων, διαθέτει συνδεσιμότητα Bluetooth, καθώς και συμβατότητα με την εφαρμογή Mi Home. Στις περισσότερες αγορές της Ευρώπης υπάρχει τιμή γνωριμίας από 300 έως 350 ευρώ. Στην Ελλάδα διατίθεται προς 349 ευρώ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ