Άγιος Στέφανος: Αύριο στο αυτόφωρο ο 87χρονος που συνελήφθη με μπιτόνια βενζίνης


Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση σε πλημμεληματική μορφή

Το κατώφλι του εισαγγελέα Πρωτοδικων πέρασε νωρίτερα σήμερα ο 87χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση, σε πλημμεληματική μορφή, καθώς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να βάζει φωτιά με εύφλεκτο υγρό σε ξερά χόρτα στον Άγιο Στέφανο.

Ο κατηγορούμενος θα δικαστεί αύριο από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 88χρονος έγινε αντιληπτός από έναν 39χρονο κάτοικο της περιοχής, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε ξερά χόρτα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και λίγα λεπτά αργότερα ο ηλικιωμένος συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό.

Κικίλιας: «Ύποπτος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με μπιτόνια βενζίνης στον Άγιο Στέφανο»

Την είδηση της σύλληψης γνωστοποίησε νωρίτερα μιλώντας στο OPEN ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το μέτωπο, ευτυχώς, δεν πρόλαβε να επεκταθεί.

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά το ανθρώπινο χέρι παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στις 1.670 πυρκαγιές που είχαμε μέσα στον Ιούλιο», είπε ο κ. Κικίλιας.

«Ζούμε σε μία εποχή κλιματικής κρίσης, με έντονη βροχή, καταιγίδα, χαλαζόπτωση και έντονες καιρικές συνθήκες. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Όσον αφορά την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, είναι οριοθετημένη και δεν υπάρχει ενεργή εστία. Στη Τζιά, το μέτωπο έχει επίσης οριοθετηθεί», τόνισε ακόμη ο κ. Υπουργός, μεταξύ άλλων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ