Κύπρος: Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Λεμεσό – Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο


Το «πύρινο μέτωπο» στη Λεμεσό έχει οριοθετηθεί, ενώ, πυροσβέστες βρίσκονται ακόμη επί ποδός υπό τον φόβο αναζωπύρωσης, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που αναμένεται να πνεύσουν.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που «ξέσπασε» προχθές το βράδυ (05/08) στην Κύπρο και συγκεκριμένα στα Άλασσα της Λεμεσού. Η εστία βρίσκεται υπό έλεγχο, χωρίς ενεργά μέτωπα. Όλες οι δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται σε ετοιμότητα, τόνισε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου, Άννα Κουκκίδη – Προκοπίου, μέσω δημοσίευσης στα κοινωνικά δίκτυα.

Το επιχειρησιακό πλάνο –με τη χρήση πτητικών μέσων από την Κύπρο και το εξωτερικό– αναπροσαρμόζεται συνεχώς, αναλόγως των συνθηκών. Αναμένονται δυνατοί άνεμοι, σήμερα το απόγευμα (07/08).

Ακόμη, αναμένεται να συνδράμουν και τα δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ που απέστειλε η Ελλάδα. Η χώρα μας θα στείλει και 20 τόνους επιβραδυντικού υγρού στην Κύπρο, επίσης μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Η ελληνική συνδρομή στην Κύπρο έρχεται μερικές μέρες μετά την άμεση συνδρομή που παρείχε η Κύπρος με δύο αεροσκάφη τύπου Air–Tractor προς τη χώρα, εν μέσω των μεγάλων δασικών πυρκαγιών των περασμένων εβδομάδων.

Στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς, ο οποίος ευχαρίστησε την Ελλάδα για την αποστολή των δύο αεροσκαφών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ